Скільки людей планують вакцинувати у Хмельницькій ОТГ

Скільки людей планують вакцинувати у Хмельницькій ОТГ
Фото - "Українська правда"
  • Вакцинація від коронавірусу розпочнеться з 15 лютого.
  • У МОЗ розповіли, кого і в якому порядку будуть вакцинувати.
  • Кого охопить щеплення у Хмельницькому, читайте далі. 

В Україні вакцинація буде проходити у п’ять етапів. Перші дози вакцини отримають менше як за два тижні. До слова, щеплення буде добровільним, пройде воно і на Хмельничччині. Відповідно, в області і місті теж готуються до вакцинації.

Як повідомив заступник міського голови Роман Примуш, у Хмельницькій територіальній громаді на першому етапі планують охопити 1891 особу. Серед них медики, які працюють з хворими на COVID-19 у Хмельницькій інфекційній лікарні, міській лікарні, Хмельницькому міському перинатальному центрі, а також особи, які перебувають у Хмельницькому геріатричному пансіонаті для ветеранів війни і праці.

За словами Романа Примуша, в громаді вже сформували мобільні бригади для вакцинації, які готові провести її в найкоротші терміни у закладах. Наразі в місті чекають на поставки вакцини. 

Відео дня

Ось як виглядатиме календар безкоштовної вакцинації, який сформували у МОЗ:

Нагадаємо, щеплення є добровільним. Наразі в області вже почали збирати дані людей, які підлягають вакцинації та дали на це згоду

Кого і в якій черзі будуть вакцинувати:
Перший етап. Вакцинації підлягають:

  • персонал стаціонарних закладів охорони здоров’я, залучений для лікування COVID-19 (23 заклади охорони здоров’я в області)
  •  персонал та підопічні інтернатних закладів соціального захисту
  • інші категорії з-поміж медиків
  • військовослужбовці, включаючи Збройні сили України та Національну гвардію України, які беруть участь в ООС на Сході України.

Другий етап:

  • персонал інших закладів охорони здоров’я
  • працівники соціальної сфери
  • особи віком від 80 років.

На третьому етапі вакцинації підлягають:

  • особи віком 65-79 років
  • працівники сфери освіти.
  • працівники критично важливих структур державної безпеки, включаючи ДСНС, Національну поліцію, Національну гвардію, Службу безпеки України, військовослужбовців ЗСУ та МВС.

Четвертий етап:

  • особи віком 60-64 роки
  • особи віком 18-59 років, які є в групі ризику по захворюванню на COVID-19
  • особи, які перебувають в місцях обмеження волі та/або слідчих ізоляторах
  • працівники місць обмеження волі та слідчих ізоляторів.

На п'ятому етапі вакцинуватимуть інші верстви населення. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Любов Школьняк

    Хай починають з верху і покажуть всі документи на вакцину, що пройшла всі періоди тестистування

    Ievgen Pervushyn reply Любов Школьняк

    Любов Школьняк то ж Pfizer нам поставлять, по програмі Covax. у вас є сумніви щодо тестування вакцини від Pfizer? 🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up