Скільки людей захворіли на COVID-19 за останній тиждень

Скільки людей захворіли на COVID-19 за останній тиждень
Фото ілюстративне

Цього разу медики зафіксували ще на третину менше хворих. 

З приходом весни медики щотижня реєструють зменшення кількості хворих на коронавірус по Хмельницькій області. Актуальні дані статистики станом на початок травня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 5 по 11 травня в області на COVID-19 захворіли 164 людини. Це ще на 86 випадків менше, аніж минулого тижня. Нагадаємо, тоді хворих на “корону” було 250. 

До медзакладів госпіталізували 44 особи (на 21 менше). Але від ускладнень, спричинених COVID-19, померли двоє. Одужали ж 399 хворих (на 11 менше, ніж минулого тижня).

Відео дня

— У період зниження рівня захворюваності на COVID-19 не зайвим буде нагадати про необхідність зміцнення захисних сил свого організму. Тому тим, хто ще не вакцинувався проти коронавірусної інфекції, радимо зробити це зараз, а хто уже має кілька щеплень - отримати бустерні щеплення. Бо вакцинація = захист! — закликають в центрі контролю та профілактики хвороб.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров`я, від початку пандемії в Україні було виявлено понад 5,5 мільйонів випадків захворювання (із них майже 416 тисяч – серед дітей). Внаслідок хвороби померли понад 112 тисяч людей.

Нагадуємо, що днями ВООЗ опублікувала заяву, відповідно до якої COVID-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення. 

Та епідеміологи Хмельниччини кажуть, це не значить, що COVID-19 перестав бути загрозою, це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і завдяки цьому вдалося знизити кількість госпіталізацій та смертності внаслідок хвороби.

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up