Спалах кишкової інфекції у Хмельницькому: кажуть про отруєння в місцевому барі

Спалах кишкової інфекції у Хмельницькому: кажуть про отруєння в місцевому барі
  • 11 людей в Хмельницькому стали почуватися зле після відвідування одного з місцевих закладів.

  • Серед симптомів – підвищена температура тіла, нудота, блювота та діарея.

  • Фахівці кажуть про спалах кишкової інфекції та епідрозслідування.

Спалах кишкової інфекції в Хмельницькому. Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України повідомили про хворих хмельничан, які відвідували один і той самий заклад у п’ятницю, 23 лютого. Попередні діагнози, які встановили – гострий гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція.

Першого хворого, за даними Хмельницького ОЦКПХ, виявили 24 лютого. Протягом наступних двох днів за меддопомогою звернулися ще 10 осіб. У всіх було підвищення температури, нудота, багаторазова блювота та діарея. Хворі розповіли, що 23 лютого відвідували один із закладів громадського харчування.

Наразі 8 пацієнтів госпіталізували до міської інфекційної лікарні. Також 1 особа пребуває в інфекційному відділенні Ізяславської багатопрофільної лікарні. Всі вони в стані середньої важкості. Ще двоє постраждалих від госпіталізації відмовилися та перебувають на амбулаторному лікуванні.

Відео дня

У обласному центрі контролю та профілактики хвороби повідомили про розслідування спалаху інфекції. А саме – вже провели бактеріологічне обстеження, відібрали проби продуктів, води та змивів з об’єктів довкілля. У закладі також проведена дезінфекція. Крім того, організоване медичне спостереження за контактними у домашніх осередках, – додають в ОЦКПХ.

Про спалах кишкової інфекції повідомили до ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. Триває епідрозслідування.

Тим часом у соцмережах хмельничани стали обговорювати вище описану подію. У коментарях під дописом про спалах інфекції розповіли: люди отруїлися в караоке-барі BarSo’ok. Зокрема, одна з користувачів написала наступне:

Ще один коментар має такий зміст:

- Я з подругами також була в Барсуку 23 числа. І на другий день всім стало погано і до сьогоднішнього дня ще не відійшли.

Крім того, на сторінці Instagram закладу вказаний графік їхньої роботи. З вівторка по неділю, з 15 до 23 години. Водночас у stories у вівторок, 27 лютого, розміщена інформація про те, що сьогодні вихідний. 

Журналістка vsim.ua вирішила звернутися за коментарем до караоке-бару. Проте слухавку, за вказаними номерами телефонів в їхньому Instagram, не підіймають. Саме тому було залишено повідомлення у їхньому direct з проханням прокоментувати ситуацію, що склалася. Щойно надійде відповідь – цей матеріал буде оновлено.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Читайте також: Отруєння собак у Хмельницькому: шукають винних

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач85

    Як добре, що ми не ходимо по різних барсуках і... Сучках. Час проводимо вдома. Шануймося!
  • Лариса

    Але хворіють і ті , що навіть мимо не проходили біля нього.
  • Остап

    Немає чого святкувати дєнь защітніка отєчєства.

keyboard_arrow_up