Терапевти Хмельницького: де приймають і з ким ще можна укласти декларацію

Терапевти Хмельницького: де приймають і з ким ще можна укласти декларацію
  • У хмельницьких комунальних медзакладах працює менш як 10 терапевтів.
  • Дізнавайтеся, із ким ще можна укласти декларацію.
  • Підготували для вас інфографіку.

Укласти договір про надання медпослуг українці можуть із фахівцями первинної ланки. А саме - сімейними лікарями, педіатрами або терапевтами. За весь час, а саме із 2018 року, хмельничани підписали 266 075 таких документів із лікарями, які працюють в міських центрах первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2. За останні місяці містяни стали активніше заключати декларації. Кількість пацієнтів, які це зробили, зросла на тисячі. Такі дані є на аналітичних дашбордах НСЗУ. 

Так, чимало містян стали цікавитися, у кого з лікарів ще є вільні місця. Адже в кожного фахівця є ліміт. У сімейного лікаря - 1 800, у педіатра - 900, а в терапевта - 2 000. Кількість пацієнтів може бути вищою. Однак через кожного “понаднормового”, медик втрачає певну суму із зарплатні. Все це пояснювала журналістам vsim.ua головна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Валентина Гесаль.

Саме через досягнення ліміту, деякі медики можуть відмовляти пацієнтам у заключенні декларації. Тому чимало хмельничан стали цікавитися в соцмережах чи на платформі Medics, з ким із фахівців ще можна укласти договір. Минулого разу ми розповідали вам про сімейних лікарів, які ще не мають повної завантаженості пацієнтами. Нагадаємо, що медики даної категорії обслуговують людей від 0 років. 

Відео дня

Цього разу вирішили дізнатися, яка ситуація в місті із терапевтами, які можуть обслуговувати лише дорослих пацієнтів. За даними аналітичних дашбордів НСЗУ, в амбулаторіях, що належать міським центрам первинної медико-санітарної допомоги працює 8 терапевтів. Як раніше пояснювала Валентина Гесаль: більшість цих фахівців перейшли працювати сімейним лікарем. 

Так, хмельничани за весь час уклали 4 400 декларацій із терапевтами. В усіх тих, хто нині приймає в міських медзакладах, ще є місця для пацієнтів. Найбільше із ними уклали договори люди віком від 40 до 64 років. Детальніше про терапевтів та місця їхнього прийому дізнавайтеся в інфографіці. А також про те, які вікові групи пацієнтів вони обслуговують найбільше. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up