ТОП-7 хвороб, від яких помирають на Хмельниччині

ТОП-7 хвороб, від яких помирають на Хмельниччині
  • Із січня по вересень цього року в Хмельницький області померли понад 16 тисяч людей.
  • Найчастіше - через хвороби.
  • Зібрали кількість смертей за причинами.

16 313 осіб - саме стільки померлих зафіксували на Хмельниччині із січня по вересень цього року. Такі дані оприлюднили в Головному управлінні статистики в Хмельницькій області. Серед причин - хвороби та зовнішні причини смерті. З останніх найбільшу кількість складають випадки навмисного самоушкодження. Таких було 160. 

Ситуація в Хмельницькій області

Десятки смертей сталися із жителями області через транспортні нещасні випадки, утоплення, пожежу, внаслідок отруєння алкоголем та нападів з метою вбивства чи нанесення ушкоджень. 

Проте найбільша кількість смертей наступила в результаті захворювань. Через хвороби системи кровообігу в Хмельницькій області померли 9 343 людей. Новоутворення - те, що забрало життя 1 749 осіб. При цьому, більшість пухлин виявлялися злоякісними. Коронавірус - ще одна причина, через яку померли 1 516 людей. 

Відео дня

Водночас найменше цьогоріч помирали від ВІЛ - 26, туберкульозу - 37, хвороб шкіри та підшкірної клітковини 8, а також через вагітність та пологи. Останніх смертей було 3.

Журналістка vsim.ua виділила 7 хвороб, від яких на Хмельниччині зафіксували найбільше смертей. Детальніше дізнавайтеся з інфографіки, що нижче.

Ситуація в Україні

В Україні із січня по жовтень цього року померли 562 137 людей. Через хвороби системи кровообігу - 346 988 осіб. Новоутворення - причина смерті 62 060 людей. COVID - на третьому місці. Через спричинені ним ускладнення з життя пішли 55 082 українців.

Хвороби органів травлення і дихання - наступні в переліку найпоширеніших причин смертей українців. Зокрема, помирали від грипу і пневмонії та алкогольної хвороби печінки. 

Як за даними зі всієї України, так і за відомостями Хмельниччини, найчастіше люди помирають саме від ішемічної хвороби серця. Хмельницький кардіолог Михайло Гладій раніше розповідав журналістці vsim.ua про причини її виникнення. Серед них - малорухливий спосіб життя, вживання фастфуду, алкоголю та куріння. 

Про те, як молодий лікар лікує хмельничан із захворюваннями серця, читайте в матеріалі Кардіолог з Хмельницького робить унікальні операції. Інтерв'ю із 26-річним Михайлом Гладієм.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up