Трансплантація серця у Хмельницькому: донор віддав органи 4 людям

Трансплантація серця у Хмельницькому: донор віддав органи 4 людям
Фото ілюстративне - "Українська правда"
  • У Хмельницькому провели першу трансплантацію серця.
  • Хто отримав новий шанс на життя і що відомо про донора?

Першу трансплантацію серця в області провели КНП "Хмельницькому обласному серцево-судинному центрі". Пацієнтом, який потребував порятунку таким методом, став 47-річний чоловік.

Донором став 50-річний чоловік. Після констатації смерті мозку, рідні померлого дали згоду на пожертву анатомічних матеріалів для порятунку 4-х життів. "

"Співставлення пар донор-реципієнт відбулось за допомогою Єдиної державної інформаційної системи", - пишуть на сторінці Українського центру трансплант-координації.

Відео дня

- Від початку операції в Івано-Франківську до вживлення серця уже до нашого реципієнта пройшло 3 години. Власне, це дуже швидкісний час. Там відлік іде на хвилини, - говорить директ ор  КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" Андрій Кланца в сюжеті ТВ 7+..

Загалом кардіохірурги на чолі з Андрієм Кланцою провели в операційній понад 6 годин. Після такого складного втручання адаптаційний період триває близько місяця. Це процес, за словами Андрія Кланци, буде повністю фінансуватися коштом державного бюджету.

Також шанс на друге життя отримали пацієнти клінік КНП "Обласної клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради" та ДУ "Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О Шалімова" НАМН.

Нирку отримав 33- річний чоловік, який понад 5 років перебував на обліку та очікував своєї черги. Операцію провели трансплантологи Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Відповідно в Київському центрі пересадили печінку та нирку 28-річній та 41-річній жінкам. Наразі стан 4-х пацієнтів стабільний.

Нагадаємо, операцію в КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" допомогла провести бригада Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. Орган було доставлено гвинтокрилом до клініки з КНП "Обласної клінічної лікарні Івано-Франківська"

Читайте також: "Пацієнт почувається добре". Лікарі провели на Хмельниччині першу трансплантацію печінки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Olga GRS

    Родині донора шана і подяка. Це добра справа, побільше б такого
  • Lesya Dupeshk

    Чому б ми не подякували платникам податку, які своїми вправними щомісячними сплатами дають змогу профінансувати послуги таких оперативних втручань всім залученим службам, а це сотні тисяч гривень...
    Пожертва донором органів, фаховість хірургів, законодавче врегулювання дозволило втілити трансплантації тільки за умови "знайдених" у бюджеті коштів.
    Тому... всі дружно подякуємо вправним платникам податку за такі "неземні" порятунки людей.
  • Елена Дмитриенко

    Супер!  Молодці!
  • Євгенія Підкалюк

    Здоров'я всім пацієнтам,і рідним донора здоров'я і низький уклін .

keyboard_arrow_up