У Хмельницькій дитячій лікарні зламалося обладнання. На нове грошей немає

У Хмельницькій дитячій лікарні зламалося обладнання. На нове грошей немає
Фото fp.com.ua
  • В гастроентерологічному відділені лікарні вийшов з ладу апарат, яким щороку обстежували до 180 дітей.
  • Ремонту обладнання не підлягає. На новий потрібно 450 тисяч гривень. Гроші збирають волонтери.

Хвороби органів травлення посідають третє місце в поширеності серед дітей. Часто виявити їх можна лише спеціальним обладнанням. В Хмельницькій обласній дитячій лікарні таким був ригідний ректоскоп 1999 року виробництва. Щороку на ньому обстежували 160-180 дітей. Апарат вийшов з ладу. Як кажуть в лікарні, ремонту він не підлягає. Тому потрібен новий.

Для купівлі більш сучасного обладнання потрібно 450 тисяч гривень. Стільки вартує сигмоідофіброскоп Pentax FS-34 V. Він дозволить виявляти вади розвитку товстого кишківника, хворобу Корна, виразковий і не виразковий коліти та інші захворювання. Щоб знайти ці кошти, медзаклад звернувся до волонтерів ГО «Розвиток» і Волонтерсько-лідерського руху.

- Лікарня звернулася до нас з проханням допомогти в придбанні апарату і ремонту лікарні. Ми вирішили, що обладнання більш необхідне. Почали збирати кошти двома командами волонтерів. Вдалося зібрати поки лише половину суми – 225 тисяч гривень. Й чим раніше ми матимемо всю суму, тим краще. Апарат купується за євро. А його курс росте. Коли ми почали збирати, то в гривні він коштував 340 тисяч, - каже волонтер Анна Белкот.

Відео дня

Допомогти у зборі коштів можна, перерахувавши їх на картку ПриватБанку:

4731 2191 0023 6060

ім'я одержувача: Белкот Анна Василівна

Деталі за тел: +380961894247

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Анонім

    Ви тільки задумайтесь зламався апарат і ремонту не підлягає. Апарат, який приносить живі гроші. А за той час коли він був робочий за обстеження діточок гроші брали справно, і мабуть думали, що так буде далі... Але не так сталось як гадалось... Дивує лише одне, апарат який коштує максимум 100 тис.грн з доставкою, а збирають валонтери суму 450 тис. Грн. Питання: 350 тис.грн кому підуть??? в карман??? Чи за ці кошти хтось дюже зацікавлений в зборі коштів??
  • Мама

    А взагалі дуже багато волонтерів розвелось і постійно кошти збирають на щось, хоча влада вихваляється що на все коштів вистачає із Державного і міських бюджетів.  Причин такого явища як волонтерство багато. Переважно це як спосіб заробітку собі на життя і покращення свого матеріального становища
  • Мама

    Нехай Симчишин зніме частину зі збиткового для міста 100 млн. депозиту. Хоча б якась користь буде від цих грошей
  • Tatyana Vorontsova

    Як це не має, як скрізь афішують, як багато є грошей у міста!

    Весь час щось купляють.

    В мене навіть таке враження склалося, що їх занадто багато і вже не знають куда дівати, навіть на депозити кладуть.

    Все залежить від керівництва.

    Нехай йде до мера та просить!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up