У Хмельницькому через “свинячий” грип до реанімації потрапило 4 людей

У Хмельницькому через “свинячий” грип до реанімації потрапило 4 людей
Фото ілюстративне
  • Загалом вірус виявили у 112 хмельничан.
  • В списку 4 вагітних жінок. 
  • Що треба знати про небезпечний вірус.

Хмельницьким шириться небезпечний грип типу А. Інфекційна лікарня переповнена і хворі все надходять. Лише вчора, 4 лютого, до медзакладу надійшло 28 осіб. Діагноз з відповідним штамом вірусу підтвердили у 21 з них. Про це журналістам vsim.ua розповіла головний лікар установи Оксана Піддубна. 

Вчора, 4 лютого, до реанімації інфекційної лікарні потрапило двоє людей. Це одна дитина й один дорослий. Наразі їхній стан стабілізували й для життя загрози немає. 

Відео дня

Медик закликає хмельничан, не займатися самолікуванням та при будь-яких проявах вірусу звертатися до лікарні. Адже, за її словами, грип типу А дає значні ускладнення на легеневу та серцево-судинну систему. В багатьох випадках розвивається пневмонія, яку потім необхідно лікувати важкими для організму антибіотиками. 

Що відомо про грип типу А

Даний вірус значно відрізняється за антигенними властивостями від сезонних грипів останніх десятиліть. Найважчі випадки зафіксовані у людей молодше 50 років, тоді як при сезонному грипі 90% летальних випадків припадає на осіб старше 65 років. Клінічні ознаки грипу типу А (H1N1) подібні до ГРВІ.

Розпізнати грип та відрізнити його від ГРВІ, вам допоможуть матеріали на нашому сайті. Читайте детальний опис грипу H1N1 в матеріалі Грип у Хмельницькому: чи буде карантин у школах? Також корисну інформацію на тему можна почерпнути в матеріалі Як відрізнити грип від ГРВІ (ІНФОГРАФІКА).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (20)
  • Iryna Grynda

    Свинячий грип був тому 10 років . І це дуже поганий вид грипу --він в перші дні переходитьв пневмонію з високою температурою
  • Катя Бондар

    Бігом, бігом в аптеку скуповлювати дорогущі ліки 🤦🏼‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️🏃🏽‍♀️
  • Сергей Шикула

    Опять закинули бацилку
  • Алла Колодяжна

    Інформація має бути доказана,що то дійсно свинячий грип,а не лякаєте людей своїми заголовками!

    Тетяна Іскрук reply Алла Колодяжна

    Алла Колодяжна і я про те.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up