Посилення карантину в Хмельницькому та області: що змінюється

Посилення карантину в Хмельницькому та області: що змінюється
Ілюстративне фото
  • Обмеження торкнуться цілого ряду сфер.

  • Це і освіта, і громадське харчування, і проведення масових заходів.

Місто Хмельницький від сьогодні, 14 вересня, перейшло у «помаранчеву» зону. Це пов’язано зі зростанням кількості хворих на COVID-19. Хмельничан чекають певні зміни, пов’язані з роботою різноманітних закладів, роботою громадського транспорту, госпіталізацією хворих до лікарень. Розповімо вам про все детальніше.

Обмеження для кожної зони визначені постановою Кабінету міністрів. «Помаранчева» зона має власні обмеження, а також обмеження, що передбачають «зелена» та «жовта» зони. Нагадаємо, що зараз Хмельницький зараз перебуває у «жовтій» зоні, і так буде до 14 вересня.

Як ми вже писали раніше, у «помаранчевій» зоні має бути обмежена робота громадського транспорту. Перевозити можна пасажирів у кількості не більше половини сидячих місць у транспортному засобі. Проте у Хмельницькому буде дещо інакше. У міськраді прийняли рішення перевести весь громадський транспорт у спеціальний режим руху. Таким чином для пасажирів не зміниться нічого, про що журналістам vsim.ua розповів заступник міського голови Андрій Бондаренко. Детальніше про це в окремому матеріалі.

Відео дня

Постанова Кабміну передбачає для «помаранчевої» зони обмеження масових заходів. Їх можна проводити, але обмеження такі:

Робота всіх закладів розміщення буде заборонена, за виключенням готелів. Також не можна буде працювати всім розважальним закладам та закладам громадського харчування у нічний час, а саме від півночі до 7 години ранку. Це не стосується видачі замовлень з собою та адресної доставки.

Заклади освіти можна буде відвідувати групами у кількості не більше 20 осіб. Це не стосується дитячих садочків та шкіл. Крім того, дітей не прийматимуть до закладів оздоровлення та відпочинку. Робота спортивних залів та фітнес-центрів також буде забороненою.

«Помаранчева» зона передбачає також заборону на планову госпіталізацію пацієнтів у медичні заклади, за виключенням:

Поділ на карантинні зони діє 14 днів. Після цього оцінюють ситуацію з захворюваністю та визначають новий поділ. Тому за два тижні Хмельницький може як перейти до «червоної» зони, так і повернутися до «жовтої» або «зеленої».

Нагадаємо, що у «помаранчеву» зону, окрім Хмельницького, перейдуть міста Кам’янець-Подільський та Нетішин, Красилівський, Теофіпольський, Ярмолинецький та Новоушицький райони. До «червоної» зони перейдуть місто Славута та Красилівський район. У «зеленій» зоні буде лише Старокостянтинівський район. Всі інші райони та міста обласного значення будуть у «жовтій» зоні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Дід Панас

    Хто порушує закони, не виконує обов'язки громадянина і т.д потрапляє на зону. Не носили масок, порушуючи, вимоги постанови КМУ на виконання закону про епідемії, то ідіть на зону, злочинці.

    Ігор reply Дід Панас

    Давай ще за корупцію розстріляємо. А то пристали до звичайного короновірусу. Люди в чому винуваті, може ще й в скафандрі спати?
  • Сергей ВОЛОЩИК

    а всё ваши друзья - американсосы
  • Юрій Гудок

    Чудова новина
  • Тамір

    Помаранчеву зону заслужили безвідповідальним відношенням і байдужістю до карантинних вимог. Маєте те, що заслужили!

    Адмін Адмін reply Тамір

    Зверніть увагу на приклад Швейцарі, Бегльгі та Нідерландів. Що є карантин, що нема  - на короновірус це не дуже і впливає. Хіба що жорсткий як в Китаї. Але наша влада не готова до такого,  та й держава у нас не тоталітарна

    Дід Панас reply Адмін Адмін

    Справа навіть не в карантині, а у тому, що він особливо яскраво показав як люди трясуться і знають свої права, вимагають від держави, а обов'язків не знають і не виконують, коли держава їх попросила це зробити.

    Ігор reply Дід Панас

    Чому злочинці при владі, а не на зоні? Це так держава виконує свій обовязок? А штраф за маску 17000 грн - це що?

    Ігор reply Дід Панас

    Як би ще держава свої обовязки виконувала. Пиз..ти не мішки носити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up