У Хмельницькому запрацював прилад для точної діагностики коронавірусу

У Хмельницькому запрацював прилад для точної діагностики коронавірусу
Скріншот з відео
  • Перші результати тестування будуть звіряти з результатами лабораторії у Києві.

  • Надалі у Хмельницькому ставитимуть остаточні діагнози щодо наявності чи відсутності коронавірусної інфекції.

Хмельницький лабораторний центр отримав прилад для швидкого та точного визначення наявності у пацієнтів коронавірусної інфекції. Ампліфікатор презентували вчора, 23 березня. За допомогою приладу можна проводити тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Приладом можна діагностувати COVID-19, навіть якщо у людини немає симптомів хвороби.

Сьогодні, 24 березня, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет повідомив, що ампліфікатор вже налаштований та готовий до роботи. Перші 4—5 тестів на ньому будуть додатково перевіряти в київській лабораторії Центру громадського здоров’я. Один тест уже провели вчора, і його результати збіглися з результатами лабораторії у Києві. За кілька днів остаточний діагноз на коронавірус ставитимуть у Хмельницькому.

Нагадаємо, що лабораторний центр раніше придбав реагенти для ПЛР-тестування, що розраховані на 10 тестувань. Додаткові набори надійшли з Китаю вчора, 23 березня, та вже доставлені у Хмельницький.

Відео дня

Нагадаємо, що інфікування коронавірусом запідозрили у хмельничанки, яка близько двох тижнів тому повернулася з Єгипту. Як розповів Дмитро Габінет, її стан середньо тяжкий, а результати тестування на коронавірус поки очікують.

Дмитро Габінет також повідомив, що від 20 березня на Хмельниччину повернулися 215 людей з-за кордону. Всі вони підписали розписки, у який зобов’язалися самоізолюватися. Крім того, зараз встановлюють місця перебування ще 45 осіб, які повернулися раніше 20 березня. Над ними мають встановити медико-санітарний нагляд. Оперативну інформацію щодо поширення коронавірусу та карантину дізнавайтеся з нашої окремої новини.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Алла Дем'янчук

    Запрацював?😀😀😀

    Наталия Владимировна reply Алла Дем'янчук

    Алла Дем'янчук наверно нет!
  • Natalia Semenyuk

    Тобто 20 березня повернулися із за кордону. Значить чекаємо ще 14 днів для виявлення вірусу.
  • Svetlana Kyshnir

    Так чего же этих двоих никак не проверят?
  • Дуня Солодунова

    Один тест зробили і він збігся з київським...так який результат?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up