У МОЗ дали рекомендації для безпечного навчання у школах

У МОЗ дали рекомендації для безпечного навчання у школах
Фото ілюстративне
  • Навчальний рік розпочнеться в усіх регіонах, крім «червоної» зони.
  • Які будуть умови і рекомендації, розповіли у Міністерстві.

Новий навчальний рік стартує вже за кілька днів. Пандемія внесла свої корективи у цьогорічний освітній процес. Навчання розпочнеться фактично у всіх регіонах крім тих, які потрапили до «червоної» карантинної зони.

У Міністерстві охорони здоров’я дали рекомендації для шкіл:

▪️ На вході до освітнього закладу має бути встановлено антисептики. Всім учасникам навчального процесу рекомендовано мити руки з милом перед кожним уроком.

Відео дня

▪️ Необхідно забезпечити термометрію та наявність ЗІЗ для всіх працівників освітнього закладу.  МОЗ також рекомендує встановити різний час початку та закінчення занять і перерв для різних класів та груп.

▪️ У закладах освіти рекомендовано забезпечити розмітку в коридорах і раціональне використання запасних виходів, відокремити зони для різних вікових категорій.

▪️  Функціонування “груп подовженого дня” в школах допускається за умови дотримання затверджених МОЗ рекомендацій.

▪️  Якщо у дитини під час навчання виявили симптоми ГРВІ або COVID-19, на неї треба надіти маску, відвести в окреме приміщення, повідомити батьків. Сімейний лікар за домовленістю з батьками викличе бригаду “швидкої”, якщо цього потребуватиме стан дитини. Відповідно приймається рішення про самоізоляцію чи госпіталізацію.

▪️ Якщо у когось з учнів підтверджено COVID-19, самоізоляції та ПЛР-тестуванню підлягають особи, які мали з ним контакт та не використовували при цьому засобів індивідуального захисту. Рішення про це приймає лікар-епідеміолог під час епідеміологічного дослідження.

▪️  Дітям 1-4 класів можна не використовувати маски. Всі інші учні повинні носити маски, коли пересуваються по школі за межами свого класу. На уроках можна її знімати.

▪️  Харчування в закладах освіти повинне бути організоване на дистанції в 1,5 метри між столами, заборонений “швецький стіл”. Працівники їдалень повинні носити маски, захисні щитки або окуляри, одноразові рукавички. Варто скласти графік харчування школярів/студентів та слідкувати за суворим дотриманням правил особистої гігієни.

У МОЗ розповіли план дій, якщо в учня чи вчителя виявили симптоми COVID-19:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» Від читача 13:36 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up