У МОЗ збільшили перелік професій, для яких вакцинація є обов’язковою

У МОЗ збільшили перелік професій, для яких вакцинація є обов’язковою
Фото - "Еспресо"
  • Міністерство охорони здоров’я розширило перелік професій, для яких щеплення від коронавірусу є обов’язковим.

Окрім освітян, а також представників центральних і місцевих органів влади, визначили ще ряд професій, для яких вакцинація стане обов’язковою. Працівники матимуть місяць, аби отримати щеплення. 
Відповідний наказ і розширений перелік професій оприлюднили на сайті Міністерства охорони здоров’я. 
 Обов’язкова вакцинація буде для співробітників:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

Відповідний наказ набирає чинності 9 грудня цього року. 
 
Як додають у МОЗ, працівники вищевказаних установ, які не щепляться протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Не підлягатимуть обов'язковій вакцинації т, хто має абсолютні протипоказання до проведення щеплень, які визначаються відповідно до інструкцій до застосування вакцин, рішень Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 року № 595. 
 
Окрім цього, держслужбовці, соціальні працівники, а також співробітники  стратегічно важливих підприємств можуть вакцинуватись від COVID-19 організовано або індивідуально у зручному для них пункті чи центрі вакцинації. Детальний перелік та контакти пунктів та центрів можна переглянути за посиланням: https://vaccination.covid19.gov.ua/list.

Відео дня

Нагадаємо, 20 жовтня Кабмін прийняв постанову, згідно з якою працівників відсторонятимуть від роботи, якщо вони ухиляються або відмовляються від щеплень проти Covid-19. Норма стосується лише тих працівників, які підлягають обов'язковій вакцинації відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Юрій Гудок

    Потрібно обов'язково додати сюди осіб які пов'язані з сферою обслуговування населення. Продавці, водії маршруток, перукарі і тд

    Читач62 reply Юрій Гудок

    І обовязково перевірити пана Марцінкевича чи він вакцинований, а то дуже щось багато говорить.
  • Lena Selezneva

    ну ладно учителями никто не дорожит,уже поняли....А так ли просто заменить работников АЭС ,если они просто плюнут на все эти танцы с бубнами? Разве что расчет на то,что будут держаться за неплохую зарплату. Но тоже спорно

    ЧитачЧитачів reply Lena Selezneva

    АЕС в цей перелік не входить. В ХМ області включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави це:
    08396724 Державне підприємство "Шепетівський ремонтний завод";
    14307831 Державне підприємство "Красилівський агрегатний завод";
    22987900 Державне підприємство "Новатор";
    23831376 Державне підприємство "Науково-технічний комплекс "Завод точної механіки".

keyboard_arrow_up