У НВО №1 через хворобу відсутні 232 дитини. Що кажуть батьки і місцева влада

У НВО №1 через хворобу відсутні 232 дитини. Що кажуть батьки і місцева влада
  • Четверо учнів молодших класів НВО №1 госпіталізували до інфекційної лікарні.
  • Попередній діагноз - харчове отруєння.
  • Батьки інших школярів теж кажуть про погане самопочуття їхніх чад, які лікуються вдома.
  • А також про те, що напередодні діти скаржилися на їжу в закладі.
  • Поспілкувалися з мамою одного з учнів НВО №1 та заступником Симчишина.

Вчора, 7 вересня, ввечері та вночі до міської інфекційної лікарні доставили п’ятьох учнів НВО №1. Дітям, віком 6-7 років, стало зле. Чотирьох із них госпіталізували. Батьки ще однієї дитини вирішили лікуватися вдома. Наразі вони перебувають у стані середньої важкості. Головна лікарка Оксана Піддубна повідомила, що попередній діагноз - харчове отруєння.

Директор департаменту освіти та науки міськради Надія Балабуст повідомила, що сьогодні, 7 вересня, через хворобу в НВО №1 відсутні 232 зі 602 дітей.

Новина про занедужання дітей викликала чимало емоцій у читачів сайту ВСІМ. Хмельничани стали зазначати в коментарях, що із поганим самопочуттям зафіксовано значно більше учнів НВО №1, ніж тих, які потрапили до лікарні. Так, одна з користувачок написала, що зліг майже весь клас, де навчається її дитина. 

Відео дня

Ще один хмельничанин у своєму коментарі зазначив: лише 14 дітей з одного класу не пішли до школи. Мовляв, у них ті ж самі симптоми, що у госпіталізованих учнів.

“Розповідали, що була несмачна й смердюча каша”

Журналістка vsim.ua поспілкувалася із мамою учня НВО №1, який наразі теж занедужав. Жінка погодилася надати коментар анонімно. Тому в матеріалі буде змінено її ім’я. 

Пані Ольга має сина-третьокласника. Її чадові стало зле вчора, 7 вересня. Жінка розповідає - син блював всю ніч, до п’ятої години ранку. Ольга запідозрила ротавірусну інфекцію або отруєння в шкільній їдальні. Поспілкувавшись з іншими батьками, дізналася - у всіх учнів одного класу схожі симптоми.

За словами жінки, діти з їхнього класу нещодавно скаржилися на їжу, якою їх годували в закладі. “Розповідали, що була несмачна й смердюча каша. Хтось з дітей казав про дивну на смак котлету”, - каже жінка.

Наразі Ольга лікує сина вдома. Каже, хвилюється й весь час стежить за інформацією стосовно отруєння. Додає - решта батьків теж “стоять на вухах”. Адже мова йде про здоров’я їхніх дітей.

Що каже заступник Симчишина

За коментарем щодо ситуації в НВО №1 журналістка vsim.ua звернулася до заступника міського голови Михайла Кривака. Він розповів, що зараз в навчальному закладі працюють представники Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. 

Щодо захворювання дітей в інших навчальних закладах чи у дитячому садочку НВО №1, Михайло Кривак відповів: випадків не зафіксовано. Він додав, що деякі школярі НВО №1 лікуються нині вдома. Поміж тим вони почуваються краще, ніж ті, хто перебуває у лікарні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Андрей Компанец

    Це вірусна хвороба, по місту всі хворіють, в мене також були ознаки отруєння, я відношення до першої школи не маю, хоча є учениця в мене з іншої школи також лежала вдома з отруєнням!!! Вірус!!!
  • Лика Гришанович

    У політехнічному коледжі теж такий діагноз студентів. Закрили гуртожиток . Без підстав не ображайте кухарів і працівників закладу. Рано робити висновки.
  • Игорь Букатевич

    Призвiще повара напишiть будь ласка!
  • Альона Мураш

    Наш племіник не харчується в тій ідальні і також захворів

    Кристина Анисимова reply Альона Мураш

    Альона Мураш бо це скоріш за все вірус, гуртожиток політеху зачинили через спалах ротовірусу

keyboard_arrow_up