У пологовий купили обладнання для штучного запліднення. Скільки братимуть за процедуру

У пологовий купили обладнання для штучного запліднення. Скільки братимуть за процедуру
  • З жовтня у хмельницькому пологовому вперше почнуть проводити штучне запліднення. 
  • На обладнання з бюджету міста дали 4 мільйони гривень.
  • Обстеження обіцяють безкоштовне. Платити хмельничани будуть лише за розхідні матеріали. 

Хмельницький перинатальний центр поповнився новим відділенням, де будуть проводити штучне запліднення. Усе обладнання - мікроскопи, аспіратори та інкубатори обійшлись міському бюджету  майже у чотири мільйони гривень.  Хмельничани будуть платити лише за розхідні матеріали - від 15 тисяч гривень. Та в майбутньому вартість може підскочити.

 

Для місцевих дешевше

Майже 300 пар щороку. Саме така кількість сімей у Хмельницькому звертається з проблемою безпліддя. Поширене як чоловіче, так і жіноче, переконують у міському перинатальному центрі. Для штучного або екстракорпорального (методика, за якою сперму “поєднують” з яйцеклітиною поза організмом в лабораторних умовах, - прим.автора) запліднення хмельничани переважно їдуть в інші міста – Львів, Івано-Франківськ чи Київ. До прикладу, в одній зі столичних приватних клінік процедура штучного (ЕКЗ) запліднення може коливатись від десятків тисяч і навіть за сотню тисяч гривень. 

Відео дня

У перинатальному центрі обіцяють, що вартість процедури буде коливатись від 15 тисяч гривень. Про це журналістам vsim.ua розповів головний лікар міського перинатального центру Андрій Ропотан.

- Повного циклу для вирішення цієї проблеми в місті ще не було. Вартість штучного запліднення буде максимально коштувати 20 тисяч гривень. Думали спочатку на 12-14 тисяч, але ціни ростуть. Та вартість в майбутньому може змінюватись. Все буде залежати від кількості пацієнтів і курсу валют, - пояснив Андрій Ропотан.

В цьому кабінеті будуть проводити обстеження

Очікують на черги

Обладнання вже на місці, відділ повністю укомплектований і готовий приймати пацієнтів. Щоправда, офіційно запрацює він лише з 1 жовтня. Лікарі перинатального центру вже пройшли стажування в приватних клініках інших міст. До цього часу фахівці з Києва мають перевірити обладнання, яке для Хмельницького є новим. Попри це, потроху починає утворюватись черга. Вже є 30 охочих пар, які бажають завагітніти у такий спосіб. 

У відділенні працюють репродуктологи та ембріологи,які "позичали" досвід в приватних клініках інших міст

Від кількості пацієнтів може залежати і вартість процедури в майбутньому, як пояснив головний лікар перинатального центру. 

- Поки позиція така – для хмельничан ця процедура має бути дешевшою, аніж для немісцевих. Хоча спочатку ціна буде однаковою. Ми не проти черг. Буде більше людей – буде дешевше, - додав головний лікар. 

Обіцяють безкоштовне обстеження

Для того, аби записатись на прийом, подружжя має звернутись до реєстратури. Там дають направлення у відділ репродуктивних технологій. На місці пояснюють саму процедуру, розповідають про вартість і консультують з паперових питань.
Спочатку подружню пару обстежують. Лікарі мають визначити, хто саме має проблему. Гормональні обстеження безкоштовні.  Далі над процесом працюють репродуктологи, ембріологи. Яйцеклітину беруть спеціальною голкою, досліджують під мікроскопом. Кожна маніпуляція відбувається на окремому приладі – інкубаторі, аспіраторі. Усі етапи запліднення можуть зайняти кілька місяців.

 Крім того, часто буває таке, що першого разу недостатньо, аби завагітніти. При потребі пацієнтку кладуть в стаціонар для спостереження. Іноді для позитивного результату пари змушені проходити цю процедуру по два-три, а то й чотири рази. До слова, за кожну наступну процедуру доведеться вносити в касу таку ж суму, як і вперше. 

Як пояснюють лікарі, за допомогою цього апарату проводиться з'єднання сперматозоїда з яйцеклітиною

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up