У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині

У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині
  • За словами правоохоронців, малюк помер, бо лікарка недбало поставилася до своїх обов’язків під час пологів.
  • Наразі її відсторонили від роботи.

Лікарку, яка приймала пологи, підозрюють смерті немовляти. Правоохоронці вважають, що акушерка не­на­леж­но ви­ко­нувала свої про­фе­сій­ні обов’яз­ки, і це призвело до трагічних наслідків. 

Деталі справи повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

За їхньою інформацією, малюк народився у лип­ні ми­ну­ло­го ро­ку. При ве­ден­ні по­ло­гів лі­кар­ка по­ру­ши­ла на­ка­зи МОЗ Ук­ра­їни та нед­ба­ло пос­та­ви­лась до сво­їх про­фе­сій­них обов’яз­ків. Як нас­лі­док, по­ро­діл­лі та її но­во­на­род­же­ній ди­ти­ні бу­ли спри­чи­не­ні тяж­кі нас­лідки здо­ров’ю.

Відео дня

«Се­ред ба­гатьох ді­аг­но­зів у ди­ти­ни — ас­фіксія, ура­жен­ня цен­траль­ної нер­во­вої сис­те­ми, кро­во­ви­ли­ви. Трав­ми от­ри­ма­ла і по­ро­діл­ля. Сьогод­ні, 18 бе­рез­ня, хлоп­чик по­мер у лі­кар­ні», — по­ві­до­ми­ли у про­ку­ра­ту­рі.

На­ра­зі лі­кар­ку від­сто­ро­нили від ви­ко­нан­ня обов’яз­ків. Їй повідомили про підозру у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки. Слід­чі по­лі­ції спільно з Волочиською окружною прокуратурою ведуть розслідування.

Нагадаємо, у Кам'янці-Подільському одразу після народження помер хлопчик, на появу якого його батьки чекали 9 років. У смерті дитини вони звинувачують лікаря Кам’янець-Подільського перинатального центру. У малюка також діагностували асфіксію, тобто удушення. Детальніше про це читайте в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач62

    З неї така лікарка як з мене балерина. Мабуть купила диплом, а вчитись не хотіла.
  • Marina

    Чому прізвище не повідомляєте?

    Андрій reply Marina

    Ст.62 Конституції
  • A

    Мою дитину скалічили при пологах 6 років тому Кропивницька в обл перинатальному і підозру тільки недавно вручили, від роботи не відсторонили, таке у нас правосуддя😡
  • A

    Що за лікарка?

    Руслан Чуб reply A

    Безух Наталья Іванівна

    Волочиська міська лікарня

keyboard_arrow_up