У центрі Хмельницького відкрили нову амбулаторію. Для кого вона і як виглядає?

У центрі Хмельницького відкрили нову амбулаторію. Для кого вона і як виглядає?
  • На Кам’янецькій відкрили нову амбулаторію вартістю понад 2 мільйони.
  • Дивіться, як вона виглядає і які послуги там надаватимуть хмельничанам.

Для мешканців центру і не тільки відчинила двері нова сімейна амбулаторія №9. Запрацював заклад на Кам’янецькій, 67. Відкриття обійшлось у понад 2 мільйона гривень. Раніше амбулаторія розташовувалась у поліклініці №1, тепер ж її розмістили у колишньому приміщенні комунальної аптеки “Віола”. 

Кого прийматимуть?

Амбулаторія прийматиме більше 11 тисяч хмельничан. Територія обслуговування - від філармонії до “Либідь-Плази”. Тобто за первинною медичною допомогою зможуть звертатись мешканці Гагаріна, Володимирської, Завадського, Кам’янецької, а також ті пацієнті, які підпишуть тут декларацію з сімейним лікарем. 

Відео дня

Від огляду до ЕКГ

За словами завідуючої амбулаторії №9  Наталія Стефанович, тут працює 7 лікарів - 5 сімейних і 2 педіатри. З деякими медиками ще можна заключити декларацію.

“Медична допомога має бути наближена до місця проживання пацієнтів. Тут будемо надавати первинну медичну допомогу - огляд, прийом, призначення. Також будемо проводити маніпуляції по направленню наших лікарів і будемо проводити щеплення дітям і дорослим. На днях поставлять аналізатори. Поки проводимо лише забір аналізів”, - розповіла Наталія Стефанович.


В амбулаторії також будуть проводити ЕКГ, є і переносні кардіографи. Це дозволить медсестрі проводити маніпуляцію вдома для лежачих хворих або маломобільних пацієнтів.

Амбулаторія повністю забезпечена комп’ютерами. В кожному кабінеті їх два - для лікаря і медсестри. До слова, вартість всього комп’ютерного обладнання обійшлась у 140 тисяч гривень. Вартість меблів і обладнання - близько 500 тисяч. Загальна вартість всього капремонту приміщення з фасадом + проектно-кошторисна документація сягає більше двох мільйонів. 
 
За словами мера Олександра Симчишина, у Хмельницькому планують провести капітальний ремонт ще кількох амбулаторій. Передбачається що їх загальна кількість буде близько 30. Окрім цього, для зручності хмельничан у новостворених мікрорайонах теж планують відкривати сімейні амбулаторії. Для цього ведуть перемовини із забудовниками, аби ті частину приміщень у новобудовах проектували під амбулаторії і передавали у комунальну власність. 
 
 Кожен кабінет обладнаний комп'ютерною технікою

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Тетяна Мельничук

    Ви написали що медсестра може зробити кардіограму в дома лікар до тяжких хворих не приходять поясніть
  • Вероніка Мельник

    Мені незручно виглядає. Договори з лікарями підписані давно. Терапевт в одному місці, педіатр в іншому, аналізи здавати по всьому місту, спеціалісти також розкидані. Дурдом.
  • Лідія Мельничук-Білоусова

    Хотілось би  таке все бачити і в  поліклініці √2,  і в лікарнях Хмельницького, щоб і люди з низьким рівнем доходів, мали змогу лікуватися в хороших умовах.

    Лідія Мельничук-Білоусова reply Лідія Мельничук-Білоусова

    Світлана Женжебір-Плахтій Я не проти,щоб і в поліклініці √4, були  кращі умови для надання необхідної допомоги відвідувачам.

    Світлана Женжебір-Плахтій reply Лідія Мельничук-Білоусова

    Лідія Мельничук-Білоусова ,я бачу, що кожен за себе. Ви -за другу поліклініку, хтось -за четверту. Де наша єдість?Наприклад, за хорошу медицину скрізь?
  • Василий Розуман

    Тут Вас позбавлять здоровя за Ваші гроші велкам!!!

keyboard_arrow_up