Масове отруєння дітей на Хмельниччині. Вони були в аквапарку "7 океан" (ОНОВЛЕНО)

Масове отруєння дітей на Хмельниччині. Вони були в аквапарку "7 океан" (ОНОВЛЕНО)
Ілюстративне фото
  • Парами хлору отруїлося 16 дітей з Вінницької області.
  • Серед них діти віком від 2 до 7 років. 

"16 дітей з Вінниччини постраждали від інгаляційного отруєння хлором" - новина із таким заголовком з'явилася на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України. При цьому у повідомленні вказують різні місця відпочинку: розважальний комплекс у Летичеві та аквапарк у Хмельницькому.

Журналіст vsim.ua перевірив інформацію й у Держпродспоживслужбі нам повідомили, що місце відпочинку дітей - аквапарк "7 океан". що на Тернопільській у Хмельницькому. За інформацією нашого джерела, вже проведено ряд заходів щодо перевірки закладу на дотримання усіх норм. Поки явних порушень не виявлено. Детальні результати мають повідомити після 14:00.

За інформацією ЦГЗ, з інгаляційним отруєнням до лікарні потрапило 16 дітей, які напередодні відпочивали на Хмельниччині. Про це повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Відео дня

Як йдеться у повідомленні, 50 жителів селища Турбів з Вінничини відвідали аквапарк. Серед них були 34 дитини віком від 2 до 7 років. 

Після відпочинку у 16 дітей з’явилися прояви гострого отруєння — сльозотеча, кашель, задишка. Всім хворим надавали медичну допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

За інформацією Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, 13 дітей після отримання необхідної допомоги відправили додому, ще трьох госпіталізували до педіатричного відділення і відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Попередньою причиною отруєння називають перевищення допустимого часу безперервного перебування в приміщеннях, де застосовуються речовини для дезінфекції. До слова, діти перебували в аквапарку впродовж восьми годин - із 8:30 до 16:30.

У аквапарку журналісту "ВСІМ" повідомили, що дану інформацію перевіряють. Водночас заперечують такий час перебування дітей у їхньому закладі, який відкривається о 12:00. Водночас на сайті закладу повідомляють, що він не працює із 10 до 12 січня у зв'язку з технічним обслуговуванням.

Відомо, що інформацію про випадок отруєння надали Хмельницькому центру контролю та профілактики хвороб та Держпродспоживслужбі у Вінницькій області для організації  подальшого спільного розслідування.

Нагадаємо, це не перший випадок можливого отруєння у закладі "7 океан". Подібне було у вересні 2019 року. Тоді  до лікарень звернулася 21 особа – 19 дітей та 2 дорослих.

Оновлено: Згодом в поліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом отруєння дітей

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (72)
  • Александр Назаренко

    Наш аквапарк лучший не хуже чем в Европе 10 балов

    Читач86 reply Александр Назаренко

    Но в Европе в аквапарках нет хлора,там есть озот!

    Olga Khmelevskaya reply Читач86

    озоН😁
  • Marina Martson

    Була в різних аквапарках країни але в Хмельницькому випаровування хлору найбільші,було після нього недобре
  • Читач62

    То не ходіть. Тоді може так провчите і керівника і його персонал. Будуть знати як поводитись з відвідувачами. Раніше не було цього аквапарку і що не жили, не обходились.
  • Aliona Korchynska

    Були декілька разів, працівники закладу ведуть себе неввічливо, дозволяють у грубій формі робити зауваження, прибиральниця бігала за мною і «тикала» у слід, що щось їй було не так, вияснити що вона хоче не вдалося, вона просто кричала без відповіді на те, за що саме, керівник закладу поводить себе нахабно, без вияснення будь-якої інформації просто кричить.
    Конфлікти були у декількох відвідувачів з персоналом.
    Не рекомендую.

keyboard_arrow_up