В реанімації місць немає: на Хмельниччині жінку з ускладненнями від Covid тримали в коридорі

В реанімації місць немає: на Хмельниччині жінку з ускладненнями від Covid тримали в коридорі
Фото ілюстративне
  • Донька 60-річної Галини Осипчук забила на сполох.

  • Її мати перебуває у важкому стані в Старокостянтинівській районній лікарні.

  • Жінку не змогли покласти до реанімації через відсутність вільних ліжок.

  • Що сказали лікарі та чиновники?

Сьогодні, 20 жовтня, до редакції vsim.ua звернулася хмельничанка Наталія Сімонова, На момент дзвінка жінка перебувала у відчаї. Вона розповіла, що її 60-річну матір, Галину Осипчук, з ускладненням від Covid-19 госпіталізували до інфекційного відділення Старокостянтинівської районної лікарні. Лікар повідомив Наталі, що врятувати хвору можуть тільки в реанімації, однак там для неї не знайшлося місця.

Наталія Сімонова розповіла, що її мати є жителькою села Красносілка Старокостянтинівського району. Вона - онкохвора й нещодавно перенесла 4-й курс хіміотерапії. Коли декілька днів тому у пані Галини погіршилося самопочуття, рідні подумали, що це наслідок процедури.

Відео дня

За її словами, в обласній лікарні повідомили, що в Хмельницькій міській лікарні їх не приймуть, а в Хмельницькій інфекційній лікарні немає місць в реанімації. Тоді Галину Осипчук привезли в Старокостянтинівську лікарню, де спочатку поклали в коридорі.

За детальною інформацією журналістка ВСІМ Юлія Подлюк звернулася в інфекційне відділення Старокостянтинівської районної лікарні. Там в грубій формі їй відповіли, що жодних інтерв'ю не даватимуть. Після цього журналістка зателефонувала в приймальню директора, де також відмовилися від будь-яких коментарів. При цьому повідомили, що директор зараз перебуває на лікарняному й у закладі чекають на призначення виконуючого обов'язків.

Телефонувала й у Старокостянтинівську міську раду, однак і там не отримала конкретної відповіді. Зрештою, з питаннями звернулася в Департамент охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації. Там пообіцяли розібратися в ситуації та перетелефонувати.

Зрештою, журналістці зателефонували з управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Старокостянтинівської міської ради. Співробітник управління повідомив, що на даний час Галина Осипчук у важкому стані знаходиться в інфекційному відділенні лікарні й забезпечена доступом до кисню. У реанімацію її перевести не можуть, оскільки всі 6 ліжко-місць зайняті. В управлінні запевнили, що пацієнтці надають усю необхідну медичну допомогу.

Донька госпіталізованої Наталія Сімонова повідомила, що мати досі перебуває в інфекційному відділенні. Її підключили до кисневого апарату, та жінка все одно потребує переведення в реанімацію. За словами Наталії, лікарі запевнили її, що зроблять все від них залежне.

Ми спостерігатимемо за перебігом ситуації й будемо повідомляти деталі на нашому сайті. Стежте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також:

Хмельницькі лікарні переповнюються хворими на COVID-19. Яка причина

COVID-19 на Хмельниччині: майже тисяча нових випадків та 19 смертей

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Людмила Воронецька

    Боженьку допоможи всім хворим.
  • Тамара Клінчук

    Господи помилуй
  • Ksana Lebid

    Антиваксів не злякаєш нічим, на жаль
  • Галкина

    Не тіки в лікарнях,але й і в моргах немає місць, а в Києві навіть на кладбищах(

keyboard_arrow_up