В Україні від ускладнень грипу померли вже 5 людей. Яка ситуація у Хмельницькому?

В Україні від ускладнень грипу померли вже 5 людей. Яка ситуація у Хмельницькому?
Фото ілюстративне
  • В Україні за тиждень від грипу померло 5 людей, серед яких вагітна жінка з Запоріжжя.
  • Летальні випадки зафіксували зокрема у Тернопільській та Житомирській областях.
  • Яка ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ у Хмельницькому?

З жовтня 2019 року по 12 січня 2020 року в Україні від ускладнень грипу померли 5 дорослих: дві жінки та троє чоловіків. Про це повідомили у прес-службі Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Як уточнили, троє померлих зареєстровано на Житомирщині, по одному на Тернопільщині та Запоріжжі. Перший летальний випадок зафіксовано 31 грудня 2019 року.

  • 31-річна жінка захворіла 24 грудня. 31 грудня у зв'язку із відшаруванням плаценти проведено кесарів розтин. Жінка померла 3 січня, за результатами лабораторних досліджень підтверджено грип типу А не субтипований. Хвора мала супутній стан: хронічне захворювання на гепатит С, — зазначають у ЦГЗ МОЗ України. 

У Центрі наголосили, що жоден із 5 померлих не мав щеплення від грипу.

Відео дня

У перший тиждень 2020 року в Хмельницькому на грип та ГРВІ захворіло 1067 осіб, із них 787 – діти до 17 років. Про це повідомляють у ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

  • "Порівнюючи показники захворюваності населення в місті Хмельницькому на ГРВІ та грип за попередні 2 тижні відмічається зниження кількості випадків захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції на 44,2 %", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за тиждень у місті госпіталізували 27 осіб, із них 0-4 роки – 15 дітей, 5-14 років - 6 дітей, 18-29 років – 3 дорослих.

Слід зазначити, згідно з прогнозом, в Україні очікується підйом захворюваності на грип та ГРВІ в кінці січня на початку лютого. Тому заходи профілактики грипу залишаються актуальними, серед них найбільш надійним захистом є вакцинація, додають у ДУ"Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Пам'ятайте, грип має симптоми, подібні до ознак ГРВІ, але набагато небезпечніші.

Симптоми грипу:

  •  раптовий початок хвороби;
  • головний біль;
  • ломота у м’язах та суглобах;
  • біль у горлі;
  • підвищення температури тіла до 38 °С і більше;
  • кашель;
  • в окремих випадках — блювота і діарея.

Поради, як не захворіти:

– уникайте людних місць;
– не стійте та не сидіть поруч із людьми з ознаками респіраторної інфекції, витримуйте хоча б мінімальну захисну відстань 1-1,5 метра;
– харчуйтесь повноцінно, вживайте м’ясні, рибні, молочні страви, збагачуйте їжу вітамінами (капуста, морква, червоний буряк, цитрусові);
– не забувайте про природні фітонциди – часник, цибуля, хрін;
– постійно провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання;
– при появі перших ознак захворювання – залишайтесь вдома, адже Ви є джерелом інфекції для інших здорових осіб;
– не займайтесь самолікуванням, а терміново звертайтесь до лікаря.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анжела Бура

    '
    Ї
  • Mh Natali

    Головним джерелом захисту є вакцинація... Застоялася вакцина треба вже паніку в маси поширювати.  
    Будь- який грип дає ускладнення,  якщо не правельно лікувати.
  • Валентина Татаринська

    Згадали про щеплення!
    Як зима без щеплень від грипу.
  • Виктория Владимировна

    Хоть читайте, чи що... Що стало причиною смерті... А грип як доповнювач.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up