В Україні впровадили третю дозу вакцини від COVID-19. Кому це потрібно

В Україні впровадили третю дозу вакцини від COVID-19. Кому це потрібно
Ілюстративне фото
  • Третю дозу рекомендується отримати за 6-9 місяців після другої.

В Україні розпочали впровадження третьої — бустерної — дози вакцини від COVID-19. Вона рекомендована людям віком 60 та більше років. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, отримати бустерну дозу можна буде після 6 місяців після введення другої, оптимальний термін — від 6 до 9 місяців. Перевагу будуть надавати мРНК-вакцинам, «Moderna» або «Comirnaty/Pfizer», навіть якщо попередні застосовані препарати були іншими. За відсутності мРНК-вакцин третє щеплення робитимуть іншим препаратом. Завтра, 5 січня, розглянуть питання щодо застосування бустерної дози для всіх інших категорій громадян.

Крім того, змінили схему застосування вакцин основного курсу щеплень. Тепер «CoronaVac» можна поєднувати з векторними («AstraZeneca») та мРНК-вакцинами («Moderna» або «Comirnaty/Pfizer»). Також дозволили застосування «AstraZeneca» після «Moderna» або «Comirnaty/Pfizer».

Відео дня

Жінкам, які отримали першу дозу препарату «CoronaVac», а потім завагітніли, рекомендується отримати другу дозу препаратами «Comirnaty/Pfizer» або «Moderna».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Andrey Komarnitsky

    А як це розуміти,спочатку стверджували що отримувати потрібно лише одного виду вакцину, тепер вже можна змішувати?! Що ж буде далі...?! Очікуємо нових цікавих нововведень!!! Бравіссімо!!!

    Lily Glory reply Andrey Komarnitsky

    Звичайно, на етапі експерименту можна все. Тільки чим закінчаться експерименти, не знають навіть самі вчені і лікарі. Час покаже...(((

    Любов Сердунич reply Lily Glory

    Добре вони знають, инакше не задумували б усієї цієї афери... Мета одна: винищити побільше "гоїв"...
  • PutnickFree

    А відповіді на питання так і не дали кому це потрібно - виробникам вакцини однозначно і третя доза не остання, прибуток має бути постійним!

    Любов Сердунич reply PutnickFree

    Тим, хто задумав усю цю аферу... Мета одна: винищити побільше "гоїв"...

    ЧитачЧитачів reply PutnickFree

    Вона рекомендована людям віком 60 та більше років та обов'язково Юрію Марцінкевичу.
    А ще всім вакцинованим, у яких ковід сертифікат скоро закінчиться.

keyboard_arrow_up