В Україні заборонять екстрасенсів та цілителів

В Україні заборонять екстрасенсів та цілителів
Фото: ukrinform.ua
  • У МОЗ планують жорсткіше контролювати народну медицину та заборонити рекламу нетрадиційних методів лікування.
  • Наразі розробили відповідний законопроект.

Лікуванням народними методами та походом до цілителя нікого не здивуєш. Значна кількість українців впевнені в дієвості таких методів лікування та обирають їх на противагу науковим. Донедавна така ситуація абсолютно не суперечила законодавству, адже цілительство було описано як “метод оздоровлення, заснований на досвіді багатьох поколінь, усталених в народних традиціях”.

Та у МОЗ впевнені, що з всеосяжною народною медициною час зав'язувати. Як повідомила виконувачка обов'язків голови МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук, у майбутньому не можна допускати такої діяльності. Наразі міністерство готується прийняти новий закон, який заборонить заняття народною медициною в Україні. Під заборону потрапляють і екстрасенси й цілителі.

"Що це за методи і як їх можна обґрунтувати з наукової точки зору – доказовій медицині невідомо. Якщо сучасна медична наука не визнає практику цілителів, знахарів та екстрасенсів, як метод лікування, цього не може визнавати закон і держава.

Відео дня

Міністерство охорони здоров’я не може надавати дозвільні документи на методи, безпечність та ефективність яких неможливо гарантувати", – написала Супрун.

Також законопроект заборонятиме і рекламу народної медицини.

Чи будуть карати за виготовлення домашніх ліків поки невідомо. Але як зауважила Супрун, якщо закон ухвалять, це не означатиме, що люди, які практикують цілительство, не зможуть цим займатися. Проте ця діяльність не визнаватиметься законом, як така, що може допомогти комусь не хворіти чи вилікуватися.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрей Горячий

    Давно  пора,  и статью плюс за шарлатанство
  • Горячая Дарина

    еще бы кол церквей сократили и по больше школ и садиков построили ,вообще было бы замечательно
  • Володимир Кухар

    може офіційно заборонять, а люди як ходили так ходитимуть 😀
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія 20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up