В Україні зафіксували перший випадок китайського коронавірусу

В Україні зафіксували перший випадок китайського коронавірусу
Ілюстративне фото
  • Пацієнт перебуває у Чернівцях.

  • Про це розповів головний санітарний лікар України.

В Україні зареєстрували перший випадок захворювання на уханський коронавірус. Про це сьогодні, 3 березня, повідомляє «Українська правда». Випадок зафіксували у Чернівцях. Як повідомляє видання, про це розповів на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 1 березня він розповідав, що у Чернівцях перевіряють людину на коронавірус. Зрештою факт інфікування підтвердився.

Що відомо про першого пацієнта?

Віктор Ляшко розповів, що інфікованим є чоловік, що повернувся з Італії. Наприкінці лютого він в'їхав у Чернівецьку область, де йому виміряли температуру. Вона на той момент була нормальною. Чоловіку рекомендували самоізолюватися, і він цієї рекомендації дотримався. За два дні після цього у нього з'явилися симптоми захворювання. Чоловік звернувся до сімейного лікаря, отримав від нього рекомендації та дотримувався їх і надалі.

У ніч на 29 лютого стан пацієнта погіршився і до нього виїхала спеціалізована бригада «швидкої». Чоловіка доставили до госпітальної бази. Під час огляду в нього взяли аналізи. 1 березня провели тестування на грип типів A та B, а також відібрали зразки, які доставили у вірусологічну лабораторію в Києві. Там і підтвердили факт інфікування новим коронавірусом. Зразки також передали до лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Відео дня

За словами Віктора Ляшка, зараз проводять роботу з контактними особами. Всі вони встановлені і їх небагато. Для захисту від інфікування Віктор Ляшко рекомендував часто мити руки, а якщо такої можливості немає — використовувати антисептичні засоби. Також лікар радить утримуватися від контакту з людьми, що мають симптоми ГРВІ.

Як багато інфікованих у світі?

За даними сайту МОЗ на сьогодні, 3 березня, у світі зафіксовано загалом 90 937 випадків зараження. Серед них:

  • одужали — 48 017
  • померли — 3117

Перевірку температури пасажирів продовжують у всіх аеропортах та прикордонних пунктах контролю.

Чернівецька область на карті України

Як вберегтися від китайського коронавірусу?

Аби не захворіти чи не заразити оточуючих, МОЗ рекомендує:

  • часто мити руки або обробляти їх дезінфікуючими засобами
  • під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель
  • у разі підвищення температури тіла, появи кашлю та утруднення дихання звертатися до лікаря та повідомляти про історію подорожей
  • не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус в україні

Як до появи коронавірусу готувалася Хмельниччина?

Як ми писали раніше, Хмельницьку міську інфекційну лікарню підготували до прийому пацієнтів з китайським коронавірусом. Так, у медзакладів вже є 16 ізольованих боксів, де розмістять пацієнтів, якщо вони з'являться. Крім того, вже готове медичне обладнання, медикаменти та засоби захисту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (84)
  • Анонім

    Не треба чекати, коли зараза буде в області. Треба терміново зробити карантини в школах і вузах Хмельницької області і будб якими шляхами заборонити масові скупчення людей.
  • Valentyna Sharahova

    Що ж ти витворила?
  • Ростислав Коцюбанський

    А також статистика говорить про те що 100% померають тих хто має можливість дихати киснем, статистика, тож все буде норм!

    Ростислав Коцюбанський reply Ростислав Коцюбанський

    Very big business

    Ростислав Коцюбанський reply Ростислав Коцюбанський

    Big business

    Евгений Онегин reply Ростислав Коцюбанський

    Раз на 5 років сказ на маски))
  • Наталія Миколайчук

    Як легко можна маніпулювати масами ... політика рулить!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up