Вакцинація дітей у Хмельницькому: скількох щепили та як вони це переносять

Вакцинація дітей у Хмельницькому: скількох щепили та як вони це переносять
  • В Україні рекомендували вакцинувати проти Covid-19 дітей 12-17 років.

  • Чи вакцинують неповнолітніх у Хмельницькому та як вони переносять щеплення?

В Україні дозволили щеплювати проти Covid-19 дітей віком 12-17 років. Відповідну рекомендацію ухвалили в Міністерстві охорони здоров'я 13 жовтня. Ми дізналися, чи вакцинують дітей у Хмельницькому та що про це кажуть медики.

Як дитині отримати щеплення?

Вакцинацію деяких груп дітей в Україні розпочали ще в липні. Тоді щеплення вакциною Pfizer почали проводити дітям від 12 років, які:

  • Відео дня
    /li>

При цьому, щоб отримати щеплення, батьки дитини віком 12-15 років або дитина віком 16-17 років мала звернутися до педіатра або сімейного лікаря за документами, що підтверджують необхідність вакцинації.

Згідно із рекомендаціями МОЗ від 13 жовтня, отримати вакцину проти Covid-19 може кожна дитина віком від 12 років, якщо вона отримала усі обов'язкові рутинні щеплення згідно з Національним календарем щеплень (форма 063/о).

Якщо ж вона їх не отримала, то має зробити ці щеплення й лише після цього може вакцинуватися проти Covid-19.

Дитина, її батьки або опікуни мають надати лікарю, що проводить вакцинацію, документи про отримання всіх рутинних щеплень. При цьому, дітей віком до 16 років щеплюватимуть лише за обов'язкової згоди батьків.

Для неповнолітніх доступна вакцина від Pfizer. Її використовують так само, як і для дорослих - вводять 2 дози по 0,3 мл з інтервалом у 21-28 діб.

Яка ситуація у Хмельницькому?

В управлінні охорони здоров’я Хмельницької міської ради повідомили, що щеплення від Covid-19 у Хмельницькому вже отримали 228 дітей, з них 106 дітей отримали дві дози вакцини.

Він зазначив, процедура не потребує направлення від сімейного лікаря. 

За його словами, після отримання двох доз вакцини дітям видаватимуть паперовий сертифікат, який можна оформити у сімейного лікаря.

Як діти переносять вакцину?

Тетяна Лісова, медичний директор Хмельницького міського центру первинної медико-санітарної допомоги, розповіла, що вакцинувати дозволили як здорових дітей, які мають весь обсяг імунопрофілактики, так і дітей з груп ризику, які мають хронічні захворюваннями й повністю не пройшли імунізацію.

За її словами, протипоказами до вакцинації є підвищена температура тіла та анафілактична реакція на вакцину, яку вводять, тож перед процедурою дітям міряють температуру.

Скільки дітей захворіли?

За даними облдержадміністрації станом на 14:00 2 листопада 2021 року на Хмельниччині з початку пандемії зареєстрували 6 056 випадків Covid-19 у неповнолітніх.

На амбулаторному та стаціонарному лікуванні перебуває 1 278 дітей.

Стосовно летальних випадків від ускладнень через Covid-19 серед дітей в ОДА не повідомляють.

В управлінні охорони здоров'я міської ради зазначили, що серед неповнолітніх у Хмельницькому летальних випадків не зафіксовано.

Опитування

Як ви ставитесь до вакцинації дітей від Covid-19?

Читайте також:

Поширення COVID на Хмельниччині: зареєстрували 42 смерті за добу

Щеплення хмельничан від COVID: нагадуємо, як і де працюють пункти вакцинації

Де та за скільки зробити ПЛР-тест у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Aleksandr Torunov

    Не чіпайте дітей! Це є злочин проти майбутнього людства!!!!

keyboard_arrow_up