Де та за скільки зробити ПЛР-тест у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Де та за скільки зробити ПЛР-тест у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
Ілюстративне фото
  • Свіжий результат ПЛР-тесту є альтернативою вакцинації.

  • Скільки це коштує у Хмельницькому?

Минулого тижня, 23 жовтня, на Хмельниччині набули чинності нові карантинні обмеження. Вони передбачають обов’язкову вакцинацію хоча б однією дозою для працівників та відвідувачів окремих закладів та установ. Альтернатива — негативний результат тесту методом ПЛР, зроблений протягом останніх трьох діб.

Крім того, від 11 жовтня вакцинація є обов’язковою у міжрегіональних перевезеннях для регіонів у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зоні. Альтернатива — той же тест методом ПЛР або на антиген.

Ми вирішили дізнатися, за скільки та де можна пройти тестування методом ПЛР у Хмельницькому. За даними сайтів лабораторій склали інфографіку, яку ви можете побачити нижче. Лабораторії відсортовані за найнижчою вартістю тесту.

Відео дня

ПЛР-тестування можна пройти також безкоштовно за направленням сімейного лікаря. Про це журналістам vsim.ua розповіла директор Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Валентина Гесаль. Умови для направлення такі:

В останньому випадку тестування призначається через 5-7 днів.

Вранці перед забором матеріалу на ПЛР-тестування потрібно не їсти, не пити, не чистити зуби, не полоскати рот та не промивати ніс. Це потрібно для точності результату.

Сімейні лікарі направляють на ПЛР усіх осіб безкоштовно. При кожній амбулаторії є кабінет, де здійснюється забір матеріалу на ПЛР. Віддалені амбулаторії, які у нас є, станція Богданівці, це амбулаторія №14, і село Шаровечка, це амбулаторія №13, ми туди дали трохи швидких тестів. Вони так само один до одного показують, як і ПЛР. Для того, щоб люди сюди не їхали, чи туди до них машину не ганяти, обстежуємо там же швидкими тестами також абсолютно безкоштовно, — розповіла Валентина Гесаль.

Перелічуємо категорії людей, для яких є обов’язковою наявність негативного результату ПЛР-тестування як альтернатива вакцинації, одужанню від COVID-19 та тесту на антиген:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Елена Риба

    👎👎👎👎👎
  • Svetlana Savliuk

    Для чого ваші статті,якщо їх не прочитаєш?
  • Юля Якимчук

    А що це за дурня, що безкоштовне тестування призначається тільки після 5-7 днів хвороби? Хтось за цей час одужує, відповідно, вся наша статистика неправдива, а хтось плтрапляє в лікарню та отримує нарікання, що пізно звернувся. А може, досить на епідемії набивати кишені? Зупиніться.
  • Dmitriy Dmitriy

    Вакцина безкоштовна, і навіть примушують до неї, а тест грошей коштує. Дуже підозріло це все, чи не так?🤔

    Larysa Margaritka Emir Olifer reply Dmitriy Dmitriy

    Dmitriy Dmitriy , і хтось, той що на сир дав гроші, хоче отримати прибуток...а дурні йдуть потоком, залякані та покірні....

    Dmitriy Dmitriy reply Dmitriy Dmitriy

    Larysa Margaritka Emir Olifer але той сир все одно придбаний за гроші😁

    Larysa Margaritka Emir Olifer reply Dmitriy Dmitriy

    Магльона Альона , а ми не дурні і добре пам'ятаємо, що безкоштовний сир в мишоловці .....

    Dmitriy Dmitriy reply Dmitriy Dmitriy

    Магльона Альона  отож бо й воно ☝🏻

    Магльона Альона reply Dmitriy Dmitriy

    Що ж в тій ампулі що вона безкоштовна?....((

keyboard_arrow_up