Від “точки G” до сексуальної гармонії: 5 фактів про інтим до Міжнародного дня сексу

Від “точки G” до сексуальної гармонії: 5 фактів про інтим до Міжнародного дня сексу
Фото ілюстративне
  • Міжнародний день сексу в світі відзначають 30 листопада.
  • Присвячений він безпечному статевому акту і обговоренню сексуальних тем.
  • З цього приводу ми зібрали 5 фактів про інтим від хмельницьких експертів. 

Вважається, що Міжнародний день сексу запровадили на просторах інтернету. У 2007 році його було внесено до міжнародного календаря свят. Попри це, воно досі не вважається офіційним. 

У Міжнародний день сексу прийнято обговорювати сексуальні теми та робити особливий акцент на безпеці при статевому акті. Ба більше: у деяких країнах світу в цей день організовують паради із закликом до безпечного сексу. Наприклад, така традиція існує в Амстердамі. Там часто проходять демонстрації, на яких активісти роздають людям листівки і презервативи. 

З нагоди цього дня ми зібрали 5 фактів про секс від хмельницьких експертів. Серед них - спекотні теми, на які часто соромляться говорити. Наприклад: де шукати “точку G”, чому жінкам важливо отримувати оргазм, як досягти сексуальної гармонії з партнером та інші. Гортайте далі та дізнавайтесь відповіді на власні запитання. 

Відео дня

Знайти “точку G” можна тоді, коли жінка збуджена

Фахівці кажуть, що вона дарує надзвичайну сексуальну насолоду. Йдеться про славнозвісну “точку G”, яка існує не у всіх жінок. Насправді, це не більш, як горошина. Знайти її можна тоді, коли жінка в збудженому стані. Під час оргазму ця зона збільшується вдвічі й може досягти розміру монети номіналом 50 копійок. У точці знаходиться велика кількість нервових закінчень, що дуже чутливі до подразнення. Сексолог Олександр Янцаловський каже, що саме ця зона є найчутливішою за інші місця.

За словами експерта, кожна жінка має дослідити своє тіло. Мовляв, тільки у такий спосіб можна робити висновки щодо ствердження чи заперечення існування точки.  “Щоб знайти, треба шукати”, - каже фахівець. Він радить робити це за допомогою сексуальних іграшок. Саме вони допоможуть стимулювати це місце. А зі своїм партнером варто зайнятися коханням у певних позах. Сексолог радить шукати “точку G” в такий спосіб:  

Янцаловський Олександр Йосифович

Чому для жінки важливо отримувати оргазм

Одна з сексуальних проблем у жінок, каже сексолог Анна Свіровська, відсутність оргазму. Хоча природою закладено, що вони мають його отримувати. “У чоловіків на автоматі відбувається задоволення: сильне, слабке, різне. А жінка може завагітніти без оргазму”, - каже експерт.  За її словами, жінка, яка регулярно від сексу не отримує задоволення, ризикує мати проблеми із здоров’ям. Зокрема йдеться про кісти, міоми і фіброми. 

Про “перчинку” під час статевого акту

Незалежно від віку чи статі, всі можуть отримати задоволення від сексу. Якщо його немає - це свідчить про якість статевого акту. А точніше відсутність якості. Оргазм, каже сексолог Анна Свіровська, річ тонка. Залежить вона напряму від здоров’я на психологічному та фізіологічному рівнях, а також від прелюдій, що здатні додати в процес неабияку “перчинку”. 

Для максимальної насолоди не достатньо одного поцілунку чи, скажімо, пестощів клітора або головки пеніса. Для яскравості статевого акту варто задіяти все тіло, а конкретніше - деякі точки на ньому, що називаються ерогенні зони.

Анна Свіровська каже, науковці розділяють їх на різні групи. Одні - на первинні й вторинні. Інші - на генітальні та не генітальні. Однак обидві групи стосуються однакових частин тіла.  Наприклад, до первинних і генітальних відносять ті ерогенні зони, що закладені в кожного з народження. Це клітор, головка пеніса та груди. Стимулюючи ці точки, можна досягти збудження. Втім Анна Свіровська запевняє, на початку сексу задіювати їх не варто. Адже, стимулюючи ці зони без попередніх ласк, є висока ймовірність позбавити себе й партнера оргазму.  

За словами сексолога, починати варто із певної гри або, як часто кажуть, прелюдій. Саме в цьому випадку варто задіювати вторинні або не генітальні ерогенні зони. Ніжні поцілунки в шию, ласки внутрішнього стегна, пестощі вух, покусування шкіри чи навіть облизування пальців. Саме це сприяє збудженню і дозволяє переходити на стимуляцію первинних ерогенних зон. 

Як перерваний статевий акт впливає на оргазм

Часто-густо за наявності постійного сексуального партнера люди вдаються до одного й того самого методу контрацепції. Сексолог Анна Свіровська каже, що в нашому соціумі це ніщо інше, як перерваний статевий акт. 

Насправді саме це несе в собі ряд негативних для здоров’я речей. Крім того, цей метод контрацепції сексолог називає неефективним. Він має кілька побічних ефектів. Серед них - жіноча аноргазмія. Простішими словами - відсутність в жінки оргазму. Виникає це в результаті неякісної контрацепції. Адже перерваний статевий акт - метод, що залежить суто від чоловіка. Під час цього жінка психологічно не готова до отримання задоволення. Бо на думці в неї лиш одне: “А чи встигне він?”

“Якість контрацептиву впливає на оргазм”: сексолог з Хмельницького розповіла про захист під час сексу

Статева конституція і гармонія з партнером

Хоч і всі люди індивідуальні, та статеві потреби є у кожного. Комусь хочеться частіше, комусь рідше, а комусь і без сексу добре. Виявляється, ці показники можуть багато розповісти і про вас, і про вашу сумісність із партнером. Що слід знати про статеву конституцію і чому вона впливає на гармонію в шлюбі, розповів сексолог Олександр Янцаловський. 

Статева конституція жінок і чоловіків генетично обумовлена. Є значна кількість ознак, за якими вона визначається. У чоловіків - це характер оволосіння тіла, перші полюції, вік припинення росту скелету. У жінок - поява перших менструацій, їхній характер перебігу, тип оволосіння лобка, тощо.  

Визначити статеву конституцію можна і за бажанням зайнятися сексом. Якщо воно виникає не частіше ніж раз на місяць - це слабка статева конституція, кілька разів на тиждень - середня. Якщо бажання з’являється кілька разів на день - то статева конституція є високою.

Склавши всі ці пазли в єдине ціле, можна зрозуміти картинку власного типу. Відповідно до цього портрету, сексолог радить підбирати собі партнера. Мовляв, люди, які співпадають по статевій конституції, живуть гармонійним життям. За його словами можуть ужитися й ті, що мають сильну та середню групу статевої конституції, (якщо висока біоритмічна сумісність), а от в інших випадках - уникнути зради складніше.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анатолий Баришев

    А Хмельницький трямо кішить інтим експертами 🤣

    Наташа Ростова reply Анатолий Баришев

    Анатолій Баришев не зупиняйтесь😁

    Анатолий Баришев reply Анатолий Баришев

    Наташа Фак'юпутькало таки що з чим?🤔 Бо мої брудні думки починають робити своє діло

    Наташа Ростова reply Анатолий Баришев

    Анатолій Баришев пропоную сумістити😌😏

    Анатолий Баришев reply Анатолий Баришев

    Наташа Фак'юпутькало Наталю,🙄 пропоную висловитись 😉😁

    Наташа Ростова reply Анатолий Баришев

    Анатолій Баришев і це ше ми не висловлювались🙄🙈
  • Михаил Полевой

    Із рубрики «Новини, які ми заслужили»…
  • ЧитачЧитачів

    Іпать копать.
  • Андрей Кузнецов

    🤣

keyboard_arrow_up