Волонтери подарували хмельницькій дитячій лікарні обладнання за 50 тисяч гривень

Волонтери подарували хмельницькій дитячій лікарні обладнання за 50 тисяч гривень
  • Обладнання подарували волонтери благодійного фонду.
  • Нову ультрафіолетову камеру та сухожарову шафу використовуватимуть для стерилізації інструментів.
  • Його встановили в операційному блоці. 

Дитяча міська лікарня поповнилася новим обладнанням. Його подарували члени благодійного фонду «Волонтерський лідерський рух». Нове устаткування за 40 800 гривень придбали для операційного блоку. Лікарі стверджують, що з таким обладнанням економиться не лише час, а й чималі кошти.   

 - З допомогою волонтерської організації ми отримали два потужних прибори для знезараження бактеріального інструментарію та його швидкого використання в практичній діяльності, - розповідає завідуючий операційним блоком Юрій Богач. - Це ультрафіолетова камера та велика сухожарова шафа для забезпечення роботи операційного блоку. Все робиться для того, щоб розмов про те, що заразили дитину в лікарні якоюсь інфекцією, більше не було.

Лікар пояснив, що інструмент може бути стерильним в ультрафіолетовій камері до тижня часу. В сухожаровій шафі ж може зберігатись в рази довше. До придбання таких пристроїв доводилось обробляти інструменти безпосередньо перед операцією. На це витрачався час і хімічні засоби.

Відео дня

- Раніше стерилізували спеціальними розчинами. Але через те, що інструменти оброблялись хімією, то дуже швидко вони виходили з ладу, - каже головний лікар Володимир Левицький. – Тож треба було закупляти постійно новий інструментарій.

Тепер же, кажуть медики, це просто світло, яке знезаражує інструмент. В ультрафіолетовій камері знаряддя обробляється за допомогою самого лише ультрафіолету, а в сухожаровій шафі – під тиском та при високій температурі.

Великим плюсом такого обладнання є те, що дороговартісний інструмент, яким проводяться операції, не потрібно щоразу обробляти. Він може зберігатися в шафі та бути постійно стерильним. Варто лише дістати знаряддя та розпочати операцію. 

Обладнання вже під'єднали до живлення та використовують. Ультрафіолетова камера стоїть закритою. Відкривають лише при потребі, аби взяти необхідний інструмент. Сухожаровою шафою також користуються, але на показ не відчиняють. Там висока температура та тиск.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up