Втома і безсоння. Вчені розповіли про ускладнення після COVID-19

Втома і безсоння. Вчені розповіли про ускладнення після COVID-19
Фото - 112.ua
  • Навіть через півроку люди, які перехворіли на коронавірус, страждають від ускладнень.

Вчені розповіли про ускладнення, які може відчувати людина після того, як перехворіла на COVID-19. Як показало дослідження, три чверті пацієнтів, яких виписали з лікарні, навіть через півроку мають хронічні проблеми зі здоров’ям. Серед основних симптомів – проблеми з легенями, втома, депресія і безсоння. До слова, до масштабного дослідження залучали пацієнтів з лікарні у китайському Ухані, а результати опублікували у виданні Lancet. Про це пише Громадське.

Всього в дослідженні взяло участь понад 1700 осіб. Всі пацієнти були госпіталізовані, однак в більшості випадків їхній стан не був критичним. Після виписки три чверті хворих мали бодай один з вказаних симптомів. Середній вік всіх пацієнтів – 57 років.

Як показало дослідження, найбільш поширеною проблемою через пів року було виснаження або м'язова слабкість, від яких страждали 63% пацієнтів. Близько чверті з опитаних розповідали про проблеми зі сном, а 23% заявили, що відчували занепокоєння або депресію.

Відео дня

«Важливо, що немає конкретного розвитку ускладнень, є кілька різних результатів: психічне здоров'я, легеневі проблеми і якість життя», — зазначив професор Каліфорнійського університету, доктор Стівен Дікс.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (55)
  • Марина Лашина

    Втома та безсоння – це та побочка, яка була в мене після перенесеного ковіда. Налагодити сон допоміг мелатонін Альпетонін. Першого тижня вже стала нормально спати.
  • Наталья Графская

    Безсоння в мене почалося після того, як на ковід перехворіла. Бувало, що заснути довго не можу, а коли засинала, сон чуйний дуже та ще й прокидалася за ніч по 2-3 рази. Вирішила попити Альпетонін, щоб упорядкувати свій сон. Таблетка на ніч і сплю відмінно, не прокидаючись за ніч жодного разу. Внаслідок почуваюся відпочившою, у гарному настрої.
  • Тамара Саницкая

    Агов, "антиковідні розумники"! ПРОСТО запитайте в своїх  знайомих, які перехворіли на ковід у лікарні,  як вони почували себе без кисню і про їх сьогоднішній стан! Навіть ворогам не зичу захворіти на ковід!
  • Анжела Журавкова

    В мене присутня втома,сон по дві три години,слабкість умязах.і тремтіння рук,все це прявда!

    Тамара Саницкая reply Анжела Журавкова

    ОДУЖУЙТЕ швидше з БОЖОЮ допомогою!

keyboard_arrow_up