Як хмельничани переживають карантин — результати опитування

Як хмельничани переживають карантин — результати опитування
Березень 2020 року. Фото з архіву редакції
  • Активісти опитали мешканців громади щодо «коронавірусного» карантину.

  • Сьогодні, 16 вересня, представили результати.

Серед хмельничан та мешканців сіл Хмельницької ОТГ провели опитування, яке стосувалося ставлення до карантину, спричиненого пандемією COVID-19. Цим займалися активісти громадської організації «Хмельницька ініціатива» за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та громадської організації «Інститут миру і порозуміння».

Через Google-форму організатори опитування дізналися думку 620 людей. Результати презентували сьогодні, 16 вересня. Пропонуємо вам дізнатися основні факти, наведені у звіті.

Більшість мешканців громади дотримувалися або дотримуються карантинних обмежень. Таку відповідь дали 76,1% опитаних. Ще 22,4% роблять чи робили це частково.

Відео дня

До карантинних обмежень, які встановлені Хмельницькою міською радою, більшість ставиться позитивно. Йдеться про 56,5% опитаних. Крім того, про часткову підтримку заявили 35%.

Більшість опитаних знають, які саме обмеження були запроваджені міською радою. Йдеться про 53,5%. Ще 31% відповіли, що знають про це частково.

Загалом мешканці громади позитивно оцінюють комунікацію з місцевою владою у сфері карантинних обмежень. Оцінки опитаних розподілилися таким чином (у відсотках від загальної кількості):

— Важливо проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед мешканців, тому що, знову ж таки, під час інтерв’ю (з чиновниками — прим. авт.) ми дізналися, що досить часто рішення приймали «сьогодні на завтра», тобто ввечері приймали рішення, зранку воно вже мало виконуватися. Комунікація на досить хорошому рівні, але все ж варто над цим працювати, варто якомога швидше доносити інформацію до мешканців міста, які саме обмеження на них чекають вже зранку, — розповів голова ГО «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко.

Більшість мешканців громади не зверталися за підтримкою до місцевої влади — 93,5%. Тим часом зверталися досить мало людей — 5,5%. Серед останніх отримували підтримку трохи більш ніж половина — 58,8%.

— З одного боку це говорить про те, що люди, можливо, не знали про те, яка є підтримка. З іншого боку це, можливо, говорить про ефективність підтримки, яка надається. Можливо, людей просто не цікавить підтримка в такому форматі, яка вона є, — розповів Артур Кокаревич, який представляв звіт.

Найчастіше мешканці нарікають на роботу громадського транспорту. Під час опитування кожен четвертий зазначив, що саме це варто покращити. Загалом рейтинг того, що пропонували покращити, виглядає так (у відсотках):

Понад половина опитаних, а саме 55,2%, вказали, що їхнє економічне становище погіршилося за час пандемії. Ще 33,5% зазначили, що воно не змінилося, а 1,9% — покращилося.

Читайте також: Хмельницький долучився до «Відкритого уряду». Що зміниться для хмельничан

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavel Kondrashov

    Не утишительные ответы. А властям хоть бы ...  .55,2%, вказали, що їхнє економічне становище погіршилося за час пандемії. Ще 33,5% зазначили, що воно не змінилося,
    Посилання на джерело: https://vsim.ua/Zdorovya/yak-hmelnichani-perezhivayut-karantin--rezultati-opituvannya-11432345.html

keyboard_arrow_up