Хмельницький долучився до «Відкритого уряду». Що зміниться для хмельничан

Хмельницький долучився до «Відкритого уряду». Що зміниться для хмельничан
Ілюстративне фото
  • До кінця 2022 року міська влада має стати відкритішою та доступнішою.

  • Зокрема, всі послуги мають стати доступними онлайн, а чиновники планують майже повністю відмовитися від паперу.

Хмельницька міська рада долучилася до ініціативи «Партнерство „Відкритий уряд“». На думку чиновників та активістів, це дозволить зробити місцеву владу більш відкритою та прозорою. У міськраді відбувся брифінг, на якому розповіли, що саме має бути зроблено та які результати це має принести.

Що передбачає план дій із впровадження ініціативи

Як розповів голова громадської організації «Хмельницька ініціатива» Олег Черненко, план розрахований на 2021-2022 роки. До кінця наступного року всі заходи мають бути реалізовані. Вони стосуються не тільки міста, а сіл Хмельницької ОТГ.

Завдання 1. Забезпечення бізнесу та мешканців якісними муніципальними послугами з використанням цифрових технологій, раціональне управління ресурсами громад через відкритий доступ інформації до них.

Відео дня

Проблеми, які мають бути вирішені:

Цілі, які мають бути досягнуті:

Завдання 2. Формування Плану дій «зеленого курсу», розвитку економіки громади, щоб вона була соціальною та інклюзивною, забезпечувала зростання і була при цьому кліматично нейтральною.

Проблеми, які мають бути вирішені:

Цілі, які мають бути досягнуті:

Завдання 3. Розвиток цифрових компетентностей жителів громади та формування їхньої цифрової культури

Проблеми, які мають бути вирішені:

Цілі, які мають бути досягнуті:

Навіщо Хмельницькому потрібна участь в ініціативі

Міський голова Олександр Симчишин:

— Для нас можливість взяти участь в ініціативі «Відкритий уряд» — це не просто чергова участь в якомусь потужному міжнародному проєкті. Це насамперед ще один механізм, ще одна можливість покращити свої позиції в підзвітності, в прозорості, в залученні мешканців громади до управлінських процесів. Ми й так насправді дуже багато за п’ять років зробили важливих кроків у цьому напрямку, але це ще один механізм, і я впевнений, що після того, як ми реалізуємо той план, який сьогодні презентуємо, Хмельницька міська рада буде ще прозорішою, підзвітнішою, відкритішою, ще більше залучатиме мешканців громади до участі в процесах, а це тільки сприятиме розвитку міста і розвитку України.

Головний програмний менеджер програми «OGP Local» Хосе Марія Марін:

— Партнерство «Відкритий уряд» — це міжнародна платформа для органів місцевого самоврядування, які хочуть вдосконалитись у відкритості свого управління і приєднатися до клубу реформаторів. Це такий клуб реформаторів, який хоче стати відкритішим до своїх жителів, до своїх мешканців для того, щоб зробити їхнє життя кращим. Ми з гордістю хочемо заявити, що Хмельницьким став членом цього проєкту.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up