За тиждень від коронавірусу померли 8 мешканців Хмельниччини

За тиждень від коронавірусу померли 8 мешканців Хмельниччини
Фото ілюстративне
  • Медики кажуть, що кількість хворих зменшилась.

  • Зареєстрували менше 500 нових випадків. 

  • Разом з тим, збільшилась кількість людей, які одужали. 

Навесні кількість хворих на коронавірус в Хмельницькій області почала зменшуватися. Актуальні дані статистики за останній тиждень квітня 2023 року оприлюднили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Скільки людей захворіли на коронавірус?

Медики зазначають, що в період із 21 по 27 квітня в області на COVID-19 захворіли 455 людей. Це ще на 172 випадки менше, аніж минулого тижня. 

До закладів охорони здоров`я госпіталізували 129 пацієнтів (на 10 менше). На жаль, через ускладнення, що пов`язані із супутніми хворобами, померли 8 людей. Натомість одужали 723 хворих.

Відео дня

Які симптоми коронавірусу

Пригадаймо симптоми хвороби. На перший погляд симптоми зараження коронавірусом SARS CoV-2 нагадують симптоми знайомої нам застуди або "звичайного грипу".

Часті симптоми COVID-19:

Іноді проявляються і такі симптоми:

Рідко проявляється діарея (радше у дітей). Натомість той, хто чхає і у кого нежить, швидше за все, має застуду або звичайний грип.

А от втрата нюху та смаку є частим симптомом при COVID-19, а при застуді чи грипі не проявляється, навіть, якщо через закладений ніс або запалене горло нюх і смак притуплюються.

Ці типові симптоми можуть проявлятися, але не обов'язково. У багатьох хворих інфекція протікає асимптоматично або ж проявляються лише незначні симптоми.

Медики додають, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Перелік пунктів та центрів вакцинації за посиланням

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up