"Зміцнити, а не закрити": хмельничани просять зберегти відділення малоінвазивної хірургії

"Зміцнити, а не закрити": хмельничани просять зберегти відділення малоінвазивної хірургії
  • Заклад, який існує майже два десятиліття, хочуть ліквідувати через його нерентабельність.
  • Але його працівники та пацієнти з таким рішенням не згідні. Хмельничани звернулися до влади з петицією, у якій вимагають зберегти відділення. 
  • За три тижні її підтримало півтисячі осіб. 

Відділення малоінвазивної хірургії, яке понад 17 років працювало на території міської лікарні, хочуть закрити уже за місяць. Відповідне рішення прийняли в Управлінні охорони здоров'я міськради на початку грудня. Тоді ж працівники відділення дізналися, що залишаються без роботи.

Чому відділення хочуть закрити? Лише кілька місяців тому заклад отримав нову вивіску. Нічого не віщувало кардинальних змін. Та на початку листопада керівника відділення Володимира Розгонюка не стало. І саме тоді змінилося все. 

  • "Новому керівництву ми заважаємо... Іще одна претензія до нашого відділення — це ціна одного ліжко-дня. В тому відділені, в яке нам пропонують перейти, воно вартує 430,49 гривні у нас 526,31 гривні. Дорожче майже на сто гривень. Але є але… За минуле півріччя вони виконали 595 операцій, ми - 458. Там 16 хірургів, у нас - 3. В них в середньому кожен хворий лікувався 9,5 ліжко-дня, у нас - 4,6. Тепер порахувавши дні, у нас лікування хворого виходить 2136 гривень. Там 4072 гривні. У них лікувати хворого вдвічі дорожче. І нас сьогодні хочуть повернути туди. Для чого, я не розумію", - зауважив завідувач відділення Леонід Щерба. 

А ось прокоментував ситуацію виконуючий обов’язки головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайло Соболь:

Відео дня
  • "Ми плануємо не ліквідувати відділення, а приєднати його до першого хірургічного відділення. Це різні речі. Лікарі, які працюють там перейдуть до нас на тих самих умовах, із тією ж зарплатою. Місця ми пропонуємо всім. У нас офіційно 40 ліжко-місць. Розвернуто - 52 місця. Тут є можливість додати ще одну палату. Зараз в ній знаходяться матраци. Оперувати є де. Із молодшим медичним персоналом проблем взагалі немає. Для них є цілий пост в реанімаційному відділенні. Зараз в тому приміщенні на 10 ліжок - 16,5 одиниць штату. Виконують вони три операції. Дві з них, ми робимо і в себе у першій хірургії. Оснащення перенести сюди набагато легше, як утримувати ціле відділення. Чого вартують лише комунальні послуги. За все платить міська лікарня".

Але на такий "переїзд" працівники відділення не згідні. Ба більше, аби зберегти відділення, вони звернулися до влади з петицією. У ній написали наступне: 

  • "Відділення створено 17 років тому. За ці роки жодних нарікань на роботу відділення не було. Всі вимоги сьогоднішньої реформи були закладені ще під час його відкриття. І це працює. До 800 операцій на рік на 10 ліжках - 3 хірурги. Це відділення потрібно зміцнювати, а не закривати. Містяни мають право на якісну медицину. Чи маємо працювати на знищення всього хорошого? Прошу підтримати цю петицію. Боріться та поборемо".

І як не дивно, петицію за кілька днів підтримало більше півтисячі небайдужих містян. Тепер її зобов'язані розглянути у міськраді. Чи змінить влада своє рішення?

Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Читайте також:

Хмельницький військовий госпіталь визнали найкращим в Україні

Як працюватимуть поліклініки та амбулаторії Хмельницького у новорічно-різдвяні свята

Хмельничани стали частіше хворіти на кашлюк: що варто знати про недугу​​​​​​​

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ksu Oveksandrenko

    такое у нас в стране уже часто происходит...к сожалению
  • Степан Антонов

    Мене завжди вражає таке, не розумію навіщо закривати медичні заклади? Хоча я сам більше довіряю приватній медицині. Можу навіть поділитись позитивним досвідом лікування кісти простати https://bilyak.com.ua/ru/ в клініці Біляка. Це дуже хороший медичний центр, де роблять лапароскопічні операції.

  • Віталій Малий

    Зімбабве Африка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up