Новини за 2 мільйони: кому і скільки платить Хмельницька мерія за рекламу

Новини за 2 мільйони: кому і скільки платить Хмельницька мерія за рекламу
  • На висвітлення діяльності міськради на 2017 рік передбачили 85 тисяч гривень.
  • Більше половини коштів уже використали. Платили за радіоролики та прямі ефіри.
  • Ще 2,2 мільйона з бюджету йде на утримання комунальних газети “Проскурів” і МТРК “Місто”.
  • Медіаексперт називає такі витрати недоцільними.

Щороку з бюджету Хмельницького виділяють суму на так зване висвітлення діяльності міськради. За ці кошти в теле і радіоефірах або на штальтах інтернет чи друкованих видань виходять новини про роботу мерії. У 2016-ому на це витратили 100 тисяч гривень. Кому платили ці кошти, ми писали наприкінці минулого року. Скільки і на що витратили у 2017-ому, дізналися журналісти vsim.ua.

Під статтю висвітлення діяльності не підпадає фінансування комунальних ЗМІ. З міського бюджету найбільше коштів йде на КП «Муніципальна телерадіокомпанія «Місто» - 1 275 420 гривень. Менше на редакцію газети «Проскурів» - 908 310 гривень.

Не дуже велику суму у 85 тисяч з бюджету передбачила на висвітлення своєї діяльності в інших медіа-ресурсах. Цьогоріч ці кошти пішли на позитивні матеріали про мерію і трансляцію новин міста на «TV7+»  і радіоканалі «Ера». Про це нас повідомили у відповіді на інформаційний запит.

Відео дня

У документі йдеться, що станом на 13 липня уже використано 43 445 гривень. Ще 20 тисяч дістанеться дочірньому підприємству «Дитяче телевізійне агенство» («33 канал»). Відповідне рішення виконком прийняв на останньому засіданні  14 липня.

Світлана Остапа,
медіаексперт,
заступник шеф-редактора
порталу "Детектор медіа".

- Комунальні ЗМІ поки можуть отримувати фінансування з бюджету. Чи варто чи не варто це робити? З позиції влади, звичайно, варто. Це для них піар. І вони хочуть для себе такі безкоштовні майданчики де можна не тільки мовити і розповідати щось, а й читати про себе все тільки хороше. З позиції суспільства це, звичайно, не дуже добре. Такі ЗМІ ніколи критично не оцінюють діяльність влади місцевої. І фактично ніколи правдивої інформації не напишуть. Особливо критичної. Правдиву позитивну вони напишуть. А негативного ніколи не напишуть. Таким чином для суспільства користі від таких ЗМІ не дуже багато. Варто постійно наголошувати владі, що гроші вони платять на такі ЗМІ не з власної кишені, а з кишень тих, хто платить податки. Тобто з кишень мешканців громади. А висвітлення діяльності – така норма, яку потрібно скасовувати. Поки вона буде існувати, нею будуть користуватися.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Pavel Kondrashov

    Они не могут установить майданщики и баки для мусора, но уже пропиарились. Они не могут ....., да ничего толком они не могут
  • Яна Мірошниченко

    так нам нав*язують думку інших людей. Заплатили гроші - влада хароша

    Мастер Автополив reply Яна Мірошниченко

    ОООО. наконец то начало доходить. Такими темпами дойдет лет через 10 что майдаун мутили демократы из сша.
  • Сергій Якубенко

    Нам вішають лапшу за наші гроші. Люди при владі міняються а принципи роботи все ті самі. позорисько

    Яна Мірошниченко reply Сергій Якубенко

    поки влада буде піаритись, тоді і не буде ніякого толку

    Сергій Якубенко reply Яна Мірошниченко

    вона думає більше про піарення того, шо зробили. а про те шо ше треба зробити не дуже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up