Куди у Хмельницькому здати непотріб, щоб підзаробити

Куди у Хмельницькому здати непотріб, щоб підзаробити
Журналісти «ВСІМ» дізналися, куди віддати непотрібні речі та які розцінки на хмельницьких точках збору вторинної сировини.

В радянські часи люди не соромилися стояти в черзі до пунктів прийому склопосуду. Це було звичною справою кожної родини. Батьки вчили дітей  заробляти, здаючи порожні пляшки. Так можна було чесно отримати кишенькові гроші. Хоч сьогодні такий заробіток став менш популярний, а тара здешевіла, але скляні пляшки буквально зникають з смітників та вулиць міста.

Найдорожчими виявилися пляшки з-під хмельницького пива,  найдешевшими – з-під горілчаних виробів та шампанського. Вартість останніх становить всього 10-20 копійок.

На хмельницькому пивзаводі свої ж пляшки забирають по 1,50 гривень, але ту ж саму пляшку можна принести у пункти прийому склотари, де отримати за неї можна 1 гривню. Різноманіття пивних пляшок та інших слабоалкогольних напоїв чимала, що не скажеш про їх вартість. В основному скляні пляшки приймають по 25 копійок.

Відео дня

Пункти прийому: Чорновола, 24;  Перемоги, 13; Свободи, 3а; Грушевського, 50

 

 

 

 

Чисту ПЕТ-пляшку можна здати щонайменше за 5 копійок.  Звичайний поліетилен коштує від 2,50 до 5 гривень за  кілограм.

За кілограм макулатури на пунктах прийому дають лише 1 гривню 70 копійок.  В основному туди несуть картонні коробки.

Пункти прийому: Перемоги, 13; Свободи, 3а; Соборна, 11( в дворі готелю «Колос»), Інститутська, 13; Курчатова,8; Подільська, 140.

Окрім власного заробітку, можна подбати і про екологію. Наприклад, відокремлювати звичайні батарейки від іншого побутового сміття. Адже ці елементи живлення містять важкі метали, які навіть у невеликих кількостях можуть завдати шкоди людині.

Приймають: Герцена, 10( TOB «Вторальянс ЛТД»),  Київська, 4, (офіс 302), (ТОВ «Екологічні інвестиції»).

Також використані батарейки можна віддати у деяких магазинах міста: «Ватсон», «МТС» чи «Епіцентрі». Інколи спеціальні ящики ставлять і в школах міста. 

Різноманітні лампи денного освітлення можна віднести за адресою: проспект Миру, 59 (ПП “Альфа”)

Тим, кому потрібно позбутися будівельного непотребу та гілля, можна звернутися  у комунальне підприємство «Спецкомунтранс» за адресою Толстого, 1, т. 65-70-05.  

Зношені автопокришки приймають на Купріна, 54/5, офіс 3. Щоправда, ща утилізацію шин потрібно буде заплатити.

Непотрібних речей вистачає чи не у кожній сім'ї: дитячий одяг, посуд,побутова техніка, а то й і меблі. Викинути їх шкода, а вдома тільки місце займають. Їх можна відвезти на дачу або в село. А можна здати у комісійний магазин і отримати за це кошти. 

Щоб не здавати старі книги на макулатуру, їх можна запропонувати бібліотекам або ж залишити у шафі для обміну книжками в парку імені Франка. Можливо,  саме там вони знайдуть свого читача. 


Нагадаємо, сайт vsim.ua розпочав проект «Чистий Хмельницький».  

Коментарі (4)
  • Анонім

    Хто підскаже де в Хмельницькому є комісійні магазини одягу(не дитячого)?

    Валентина Тюрина reply Анонім

    на рынке продуктовом Центральном есть комисионка
  • Анонім

    Коли пет-пляшку можна здати за 5 копійок, то легше її викинути у смітник. А заповзяті бабусі їх швиденько підберуть і вже біля пивзавода будуть продавать за пару гривень.

    Ось такий він, бізнес по-хмельницьки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up