Хмельничан кличуть здати плазму крові, з якої виготовлять ліки для дітей

Хмельничан кличуть здати плазму крові, з якої виготовлять ліки для дітей
  • У Хмельницькому запустили благодійну акцію для дітей з різними захворюваннями.
  • Вони потребують ліків, які виготовляють з плазми крові.
  • Хмельничан кличуть стати донорами.

Із плазми крові виготовляють ліки, які рятують життя мільйонам людей. Це такі препарати, як Альбумін, Імуноглобулін, Біовен Моно, БіоКлот та інші. Їх широко використовують в хірургії, акушерстві та гінекології, імунології, гематології, неврології, пульмонології, при інфекційних та онкологічних захворюваннях, серцевій недостатності, резус конфліктах, після аварій та при інших важких станах. 

Плазму крові хмельничани можуть здати в “Biopharma Plasma”, що на Прибузькій. Раніше журналістка vsim.ua розповідала про весь процес зсередини, будучи в ролі донора. Більше про це читайте в окремому матеріалі. 

Напередодні Різдва в закладі запустили благодійну акцію для дітей з різними захворюваннями. Плазму крові, яку здадуть із 13 по 27 грудня, використають для поповнення ліків у Хмельницькій міській дитячій лікарні. Також її передадуть до БФ “Соле Міо”. Крім того, здавши плазму протягом вище вказаного періоду, можна виграти подарунок.

Відео дня

 

Як готуватися до процедури?

Перед записом на здачу плазми, в закладі ознайомлюють з деякими рекомендаціями. Так, за 48 годин треба відмовитися від: 

Вживання алкоголю перед здачею плазми за 48 годин заборонено. Це правило стосується й енергетичних та солодких напоїв, які містять шкідливі барвники. Щоб донація плазми відбулась успішно, в цей період слід пити достатню кількість чистої води (не менше 2 літрів на добу).

За дві доби до донації донору рекомендовано споживати:

Сніданок донора за кілька годин до процедури може складатися зі звареної каші (або макаронів) на воді, солодкого чаю та хлібу з варенням. Від кави рекомендують відмовитися, адже напій впливає на серцевий ритм людини. 

Критичні дні у жінок є тимчасовим протипоказом для здачі плазми крові. Не можна займатися донорством під час менструації та протягом 5 днів після закінчення.

Також не можуть здавати плазму люди з гематологічними, імунологічними, шлунково-кишковими та онкологічними захворюваннями. З патологічною схильністю до кровотеч, хворі на гепатити В і С й люди, що живуть із ВІЛ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • iryna uzdyenova

    Залежно від обсягу зданої плазми, донори Biopharma Plasma отримують компенсації *:



    Донація 650 мл — 278 грн

    Донація 700 мл — 297 грн

    Донація 750 мл — 318 грн

    Донація 800 мл — 340 грн **

    Ти можеш стати благодійним донором і не брати грошову компенсацію.
  • Гульміра

    В Україні відкрили завод по переробці плазми,щоб ми ми мали власні ліки,але якщо вас не влаштовує Біофарма,то звертайтесь на станццію переливання крові.Ваша кров або плазма дуже необхідна хворим людям.
  • Елена

    Цікаво, а чому не на станції переливання крові, тобто в державній офіційній установі? Якось не викликає довіри місце забору плазми...

    Yoko reply Елена

    Тому що це комерційна організація. Вони продають препарати крові фармакологічним компаніям, а не на донорські пожертви, ще й маніпулюють поняттям донорства в своїй рекламній кампанії

keyboard_arrow_up