Отримав серйозні травми й пережив 11 операцій: історія заробітчанина з Волочиська

Отримав серйозні травми й пережив 11 операцій: історія заробітчанина з Волочиська
  • Майже рік тому життя сім’ї з Волочиська перевернулося з ніг на голову.
  • Замість заробітку за кордоном, чоловік і батько В’ячеслав отримав 11 операцій.
  • Тепер його дружина просить допомоги й чекає на скоріше одужання коханого.

Тато В’ячеслав, мама Іванна та їхня 7-річна донечка Віолетта - звичайна сім’я з Волочиська. Вони будували щасливе майбутнє, потроху йшли до своїх мрій і, звісно, накопичували кошти. Тоді Іванна працювала продавцем-консультантом в магазині спортивного одягу. Віолетта вперше познайомилася із шкільним життям. А тато В’ячеслав відправився на заробітки. Досвід роботи в інших країнах чоловік уже мав. 

Цього разу він поїхав до Польщі. Там офіційно працевлаштувався й став виконувати будівельні роботи. Регулярно зідзвонювався із дружиною та донькою. Тож сім’я завжди перебувала разом, хоч в режимі “онлайн”. Тоді ніхто з них не здогадувався, що доля внесе свої корективи і їхнє життя зовсім скоро зміниться.

Відео дня

В’ячеслав провів 3 тижні в комі

Все сталося 30 вересня минулого року. В обідній час пані Іванна розмовляла із чоловіком телефоном. Після тривалих теревень, всі повернулися до своїх справ. А от наступний дзвінок між парою так і не відбувся. Жінка не могла зв’язатися із коханим і вже тоді запідозрила, що сталося лихо. Згодом їй повідомили: В’ячеслав впав і отримав важкі травми.

Чоловік разом із колегою впав із третього поверху будівлі, у якій тривали роботи. Обидва опинилися на землі, та при свідомості залишився тільки один із них. В’ячеслав знепритомнів, а з його вух та голови лилася кров. Пізніше про це Іванні розповіли очевидці подій. 

На місце пригоди прибули поліцейські та “швидка”. В’ячеслава госпіталізували й провели оперативне втручання. Адже чоловік отримав черепно-мозкову травму, перелом ключиці та інших кісток.

На одній операції все не закінчилося. Були ще, і ще. Жінка розповідає, що під час однієї з них В’ячеславу занесли інфекцію. В результаті - з голови постійно сочився гній. Тож регулярні медичні втручання стали частиною життя заробітчанина. 

Влаштувалася медсестрою в лікарню, де лежав її чоловік

Згодом чоловіка перевели на лікування до реабілітаційного центру. Там В’ячеславу стало надто гірше, тож польські медики відправили пацієнта назад. Втім приймати його знову в закладі не дуже й то хотіли. За словами Іванни, лікарі стверджували про “проблемність” В’ячеслава, як пацієнта. Мовляв, той здатен швидко підхоплювати інфекції. Після тривалих благань Іванни, її чоловіка все ж прийняли на лікування до нейрохірургічного відділення. 

У зв’язку із спалахом COVID-19, дружину В’ячеслава не хотіли пускати в палату. Аби бути поряд із коханим, Іванна була готова на все. У “турбо-режимі” вона вивчила польську мову та влаштувалася медсестрою саме в те відділення, де лежав її чоловік. 

Не пам’ятає ні падіння, ні лікування

Як розповідає Іванна, після однієї з операцій, стан В’ячеслава значно погіршився. Чоловік знову опинився в комі. А медики повідомили: “Шансів на життя 1% зі 100”. Одна з перших думок, що виникла тоді в Іванни - “Що я скажу нашій дитині?”

Залишатися за кордоном вони більше не мали змоги. Тож В’ячеслав продовжує лікування в реабілітаційному центрі на Львівщині. Туди чоловіка привезла “швидка”, яка виїхала з України. 

Загалом в Польщі чоловіку провели 11 операцій. Він перебував за кордоном протягом 11 місяців. За цей час батьки не бачили своєї доньки. Тож коли зустрілися - не могли стримати сліз. 

Наразі В’ячеслав пересувається на інвалідному візку. Він може говорити, проте не пам’ятає ні свого падіння, ні лікування. За словами Іванни, медики роблять втішні прогнози. Кажуть, чоловік має шанс встати на ноги. Та для цього необхідна тривала реабілітація. Також на В’ячеслава чекає серйозна операція по встановленню пластини замість розтрощеної кістки черепа.

Віддали все, що заробили, і навіть більше

Всі операції, що випали на долю сім’ї були дороговартісними. Частину покрило страхування, що В’ячеслав оформив перед працевлаштуванням. Втім решта витрат залишилися за пацієнтом. Загалом, каже Іванна, на лікування пішло близько 300 тисяч доларів. Допомагали рідні, знайомі та всі небайдужі люди.

Наразі на сім’ю чекає нове матеріальне випробування. Сума, що необхідна для відновлення В’ячеслава, є непід’ємною для них.

Щоб допомогти сім’ї, Іванна надала номер своєї банківської картки та виписку із польського медичного закладу. Із українського реабілітаційного центру документи на руки ще не отримали, оскільки чоловік поступив на лікування кілька днів тому. 

4149 4390 0273 2075 - Іванна Любец-Біда 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Лідія Троцюк

    +++++++
  • Іванна Кучер

    Боженька пошли здоров'я молодому татові та чоловіку🙏🙏🙏
  • Lesja Kushnir

    +++++
  • Наташа Драгун

    ++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up