Підбірка добрих справ: чим хмельничани можуть бути корисними

Підбірка добрих справ: чим хмельничани можуть бути корисними
Фото ілюстративне
  • Придбати одяг, пройти тренінг чи піти на виставку.
  • Зібрали підбірку того, що можуть зробити хмельничани й таким чином допомогти військовим.

У період повномасштабної війни кожен може знайти собі справу, що допоможе комусь вижити, зігрітися чи бути ситим. Мова йде про допомогу українським військовим. Надати її можна як у вигляді донату, так і іншими способами. Наприклад, відвідавши конкретну подію, придбавши певний товар тощо.

Аби ви не шукали, чим можете бути корисним для наших військових, підготували цей матеріал. У ньому зібрано 6 добрих справ, які нададуть підтримку ЗСУ та стануть в пригоді й вам. Серед них ті справи, які можуть бути альтернативою донатам. Адже для реалізації деякої допомоги потрібні не лише кошти, а й, скажімо, продукти.

Гортайте підбірку, діліться нею з друзями та знайомими. Якщо ви знаєте інші добрі та корисні справи - пишіть про них в коментарях. І тільки усі разом - до перемоги.

Відео дня

Купити продукцію від ЗСУ і для ЗСУ

Військові, які наразі захищають країну від ворога, ініціювали створення інтернет-магазину. У ньому, з допомогою цивільних, продають магніти, печиво, розмальовки та наліпки. Ціни - від 35 гривень. Уся продукція із патріотичними зображеннями або в жовто-блакитних кольорах. 

Серед тих, хто працює над реалізацією товарів, є і хмельничани. Вони допомагають конвертувати весь прибуток на корисні для військових речі. Наприклад, з печива було закрито потреби військових більш як на 250 тисяч гривень. На ці гроші придбали газові балони, батарейки, Starlaink, набір інструментів, дизель та бензин, резину, бензопили та інше.

Тож придбавши продукцію в цьому Instagram-магазині, кожна ваша гривня піде на супротив українських військових ворогові. Долучайтеся.

Допомогти продуктами

У школі-ліцеї “Гармонія” ще з перших днів повномасштабної війни готують  для військових.  Спершу робили швидкорозчинну кашу із сухофруктами, медом та горіхами. Так забезпечували нашим бійцям перекус. Адже все, що потрібно для його приготування - це окріп.

Вже згодом вигадали іще один спосіб наситити хлопців. Ця ідея - батончики. Для їх виготовлення потрібні наступні інгредієнти: 

Військовим щотижня передають такі перекуси. До того ж приходить чимало замовлень на них. Проблема в тому,  що інгредієнтів для батончиків вистачає не завжди. Саме тому хмельничан просять долучитися до допомоги. Привозити продукти можна до школи-ліцею “Гармонія”, за адресою Молодіжна, 12/1.

Придбати стильний та унікальний одяг

У Хмельницький з Мелітополя переїхала дівчина, на ім’я Тетяна. Вона створює унікальний одяг в патріотичному стилі. З кожного замовлення 20% передає на потреби військових. 

Крім того, долучається до кожного благодійного ярмарку, який проводять “Волонтери Поділля”. Продаючи там одяг, дівчина віддає усю суму для ЗСУ.

- Не завжди збираю на щось конкретне, бо є актуальні термінові збори, тому переказую кошти одразу. Так переказувала і на амуніцію, і на автівки, і на їхній ремонт. Останнє, що вдалось викупити, це 100 кровоспинних препаратів для бійців в гарячі точки, - розповідає Тетяна.

Переглянути речі та придбати їх можна за посиланням. 

Відвідати виставку “Херсонщина - це Україна”

Виконати добру справу можна, відвідавши виставку “Херсонщина - це Україна”. Вона проходить в Хмельницькому обласному художньому музеї. Зробити це можна до 17 березня. 

Ця виставка - частина мистецького благодійного проєкту. Історія цієї експозиції розпочалася із задуму небайдужих таврійців, які змогли виїхати з окупації та не мали морального права залишатися осторонь проблем своєї малої батьківщини. Наприкінці серпня минулого року, в Умані, вони зібрали на артрезиденції 20 українських митців, які рефлексували на тему Херсонщини та подій, що там відбувалися. Ці роботи і стали основою благодійного виставкового проєкту, який мандрує містами України. 

Мета - продаж картин для закупівлі військового обладнання 57-й мотострілецькій бригаді ім. Костя Гордієнка. А після перемоги - для відновлення культурних пам'яток міста Нова Каховка. А саме – унікальних орнаментів, відомих під назвою «кам'яні вишиванки».

Відвідати тренінги для цивільних

Від БФ Сергія Притули в Хмельницькому проводять тренінги для цивільних. Вхід на них - за донат для військових. Конкретної суми немає. 

На період із 13 до 19 березня розклад тренінгів наступний:

Інформаційна війна. ІПСО 

15 березня, 19:00

OSINT. Розвідка відкритих джерел

16.03, 19:00

Мінно-вибухова безпека

18.03, 16:00

Тактична медицина.1.0

19.03, 10:00.

Зареєструватися на тренінги можна за посиланням. 

Плести сітки

Вже понад рік, як у спорткомплексі Хмельницького національного університету діє центр із виготовлення маскувальних сіток. Створила його благодійна організація «Благодійний фонд «Мир та Відродження». За 12 місяців незламності волонтери сплели близько 40 000 метрів квадратних різних розмірів і кольорових гам.  

У центрі завжди потрібні руки. Адже замовлень багато. Тож, якщо маєте бажання допомогти, приєднуйтеся. Приміщення для плетіння сіток облаштоване у спорткомплексі Хмельницького національного університету (вул. Інститутська, 8/2).  Плетуть там сітки упродовж всього тижня з 8.00 до 19.00.

Читайте також: Ціни на яйця у Хмельницькому: як змінились і де дешевше

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up