“Поки він живий, я не здамся”: мама маленького Максима із Хмельницького благає про допомогу

“Поки він живий, я не здамся”: мама маленького Максима із Хмельницького благає про допомогу
Всі фото в матеріалі з родиного архіву Лесі Хіміч
  • Максим Хіміч народився із водянкою і практично живе по лікарнях.
  • Дитині зробили 16 операції, у нього залишилося 10% мозку.
  • Хлопчик періодично впадає в кому. Батькам не вистачає коштів на лікування і вони просять про допомогу.
  • Мама каже, що не здасться, поки його серце б’ється.

Максиму Хімічу всього 2 роки і 10 місяців. Ще такий маленький, але дуже сильний хлопчик. Він народився із термінальною внутрішньою гідроцефалією. В народі хвороба більш відома, як водянка головного мозку. Вже на сьомий день життя хлопчик переніс першу операцію. Йому поставили систему, яка викачує рідину з мозку. Відтоді дитина більшість часу проводить по лікарнях. 

Вагітність і вірусний менінгіт

А почалося все, коли малюк був е в утробі матері. На 5 місяці вагітності Леся Хіміч захворіла на вірусний менінгіт (запалення кори головного мозку). Жінка потрапила до інфекційної лікарні. Їй повідомили про складний процес лікування. Леся згадує, що в той момент в голові була лише одна думка: “Тільки було б усе добре з малюком”.

Відео дня

Пологи були планові. Лесі зробили кесарів розтин, а в операційній на її маленького хлопчика  вже чекала група неонатологів разом з нейрохірургом. Максим народився з внутрішньою вродженою прогресуючою гідроцефалією. На 5 день зробили перше МРТ. А на сьомий день життя, Максим переніс першу операцію по встановленню шунтуючої системи. 

“Весь час кричав від болю”

Під час другої операції, зі встановлення нового імпланту, нейрохірург залишив частину старого  (вентрикулярний катетер) в голові хлопчика. За словами Лесі, в подальшому це спричинило інфекцією-стафілокок. 

Операція тривала 5 годин, хірург вирізала ножицями спайки, чистили гній. Разом з операцією на кишківнику була паралельно зроблена ще одна операція - видалення шунта. Його замінили на зовнішній дренаж, адже в голові дитини виявили стафілокок, який спричинив перитоніт. 

За рік 12 операцій

Леся розповідає, що з лікарні йшла додому щасливою. Жінка була сповнена надії, що в рідних стінах потроху реабілітує свого хлопчика. Але за 2 тижні хлопчик знову впав у кому. У дитини вже не було імунітету в Максима, а стафілокок на пару з грибком знову засів в голові немовляти.  

За перший рік життя Максим переніс 12 операцій: 2 хірургічні і 10 нейрохірургічних. Внаслідок перенесеного, Максим втратив зір. У нього діагностували повну атрофію диску зорового нерва. Після 12-ї операції дитину відправили додому на реабілітацію.

“Його серце б’ється. Я не здамся”

Максим прожив в реанімації 43 дні. Весь цей час мама не відходила від нього. Диво сталося на Різдво. Хлопчик прийшов до тями та посміхнувся до матусі. 

Леся каже, що ця страшна хвороба, не хоче відпускати її янголятко. У лікарні родині знову виставили рахунок. В день на лікування дитини йде близько 12 тисяч гривень. Самотужки родина вже не справляється. Крім Максима у сім’ї ще 3 дітей. А годувальник лише один - тато, адже мама весь час не відходить від свого хлопчика. 

Наразі Максим переніс уже 16 операцій. Леся вірить, що її синочок одужає. А попереду у нього лише світле майбутнє. 

“Його серце б'ється! І поки він живий - я не здамся”, - наголошує жінка.

Допомогти Максиму Хіміч можна перерахувавши кошти на картку Приватбанку, яка належить його мамі Лесі. 

Реквізити (Приватбанк): 4731 2191 1457 6022 - Хіміч Леся.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (125)
  • Natasha Martyniuk

    Є десь сторінка мами? Тут чи в інстаграмі?
  • Нина Музыка

    +++++
  • Оксана Устинова

    +++++
  • Галина Крута

    *************
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up