У 15-річного футболіста із Хмельниччини виявили рідкісну вроджену аномалію

У 15-річного футболіста із Хмельниччини виявили рідкісну вроджену аномалію
Фото зі сторінки Андрія в Instagram
  • Серце Андрія Дацюка невпинно росте.

  • Перспективному футболісту вже заборонили тренування та будь-які фізичні навантаження. 

  • Незабаром на нього чекає складна операція.

Незвична вроджена аномалія спіткала мешканця Нетішина Андрія Дацюка в момент найбільшої радості. Перспективний молодий футболіст саме збирався на відповідальний матч за кордоном. Пройшов медичну комісію та поїхав до Польщі. Далі був матч у Німеччині. Здавалося б нічого не віщувало біди. Але тамтешні медики на поле Андрія вже не випустили. А після ретельних обстежень шокували родину приголомшливим діагнозом: частковий аномальний дренаж легеневих вен. За словами медиків, Андрія може вбити його власне серце. Точніше розмір серця, який не припиняє збільшуватися. 

Довідково: частковий аномальний дренаж легеневих вен - це вроджена патологія серця, морфологічну основу якої складає аномальне впадіння легеневих вен в праве передсердя або входять до нього порожнисті вени. 

Частковий аномальний дренаж легеневих вен проявляється стомлюваністю, відставанням у фізичному розвитку, болями в серці, задишкою, повторними пневмоніями. Однак усього цього в Андрія не було, каже його старший брат Владислав. Він з дитинства займався спортом, грав у футбол та робив значні успіхи у цьому спорті.  

Відео дня

За словами хлопця, медичні обстеження для його брата були нормою. Через часті змагання він проходив їх систематично. Але ні українські, ні закордонні лікарі нічого не виявляли.

Допомогти Андрієві Дацюку можна перерахувавши кошти на картку Приватбанку, яка належить його брату Владиславу.

Реквізити: 4149 6293 8427 4858 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Галя Слынюк

    +++++++
  • Людмила Клименко

    +++
  • Лариса Дворяківська

    +++++
  • Тинка Любимова

    +++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up