У Хмельницькому відкрили кризову кімнату для жертв домашнього насильства (ФОТО)

У Хмельницькому відкрили кризову кімнату для жертв домашнього насильства (ФОТО)
Тут і далі - фото з Телеграм-каналу міського голови Олександра Симчишина
  • Понад 1 мільйон гривень на облаштування кімнати надала Швеція.

Наприкінці 2021 року в Хмельницькому з'явився притулок для осіб, що потерпають від домашнього насильства. Вчора, 12 серпня, у місті відкрили ще й кризову кімнату.

За словами міського голови Олександра Симчишина, тепер в Хмельницькому є повний цикл допомоги жертвам: від моменту звернення до правоохоронців  – до кількамісячного проживання у притулку за потреби.

Відео дня

Термін перебування у кризовій кімнаті – до 7 діб. Тут є все необхідне: сучасні меблі, техніка, посуд, іграшки. Приміщення придатне для маломобільних мешканців.

Якщо особи, яка страждають від кривдників, потребуватимуть безпечного помешкання й надалі – їх поселять у притулок.

Адреси ні притулку, ні кризової кімнати не розголошують. Адже саме в момент, коли жертва наважується розірвати ланцюжок насильства, кривдники можуть бути найбільш небезпечними та агресивними.

Проєкт реалізували завдяки співпраці із місцевими громадськими організаціями та міжнародними донорами у рамках проєкту «Трамплін до рівності: Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA)”. Долучились такі громадські організації як «Ініціатива» та «Тепло рідних сердець».

Фінансову підтримку надала Швеція. Загалом облаштування кризової кімнати обійшлось в 1 мільйон 260 тисяч гривень. Кошти на проєкт – грантові, тобто повертати їх не потрібно.

До слова, з початку 2022 року поліцією Хмельницького  зафіксовано вже 138 випадків домашнього насильства.

Цікаво, що подібні притулки доступні у понад 45 країнах світу. Їх підтримують і держава, і некомерційні фонди. Створення та ефективну роботу жіночих шелтерів регулює Стамбульська конвенція, яку нещодавно ратифікували в Україні. Крім того, багато благодійниць(-ків) підтримують установи такого типу. Наприклад, благодійний фонд Джоан Ролінґ info Lumos комплексно підтримує жінок, котрі, як і сама письменниця, зіткнулися з домашнім насильством.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Горячая Дарина

    А де остальні 900000 ???
  • Людмила Мазур

    Да, можна облаштувати маєток.
  • Андрей Кузнецов

    Кому она нужна, та комната?.....
  • Janna Mykhaylivna

    Одна кімната понад мільйон?? Там напевно золотий унітаз )))

keyboard_arrow_up