У Хмельницькому волонтерять пенсіонери з Польщі та Франції (ФОТО ВІДЕО)

У Хмельницькому волонтерять пенсіонери з Польщі та Франції (ФОТО ВІДЕО)
Фото Суспільне Поділля
  • Іноземці не залишились байдужими до війни в Україні.

  • Громадянин Франції та громадянка Польщі живуть у будиночку на колесах.

  • Вони допомагають людям на окупованих територіях та переселенцям.

 

Пенсіонери з Франції та Польщі не змогли залишитись байдужими до російсько-української війни. Вони створили фонд допомоги військовим та цивільним на деокупованих територіях. Допомагали також і переселенцям. Зрештою самі вирушили в Україну.

 Про це Суспільному розповів сімдесятирічний колишній журналіст Оллі Дюк. За його словами, він та його товаришка перетнули український кордон 28-го квітня, і поки не планують повертатися додому. 

Обоє волонтерів є членами хмельницької організації «Шанс на життя», яка стала міжнародною.

Відео дня

«Я Богдан, мені 7 років. Ми з мамою ховалися в підвалі 10 днів, тому що ззовні були великі вибухи. Я замерз, бо тут вогко. Я наляканий і мені погано», - так від імені семирічного українського хлопчика підписав свою картину іноземний волонтер, громадянин Франції Оллі Дюк.

 За його словами, хлопчик з мамою тікав від війни в Україні за кордон, і в Польщі їм надала прихисток родина подруги Оллі - Джоанни Горскі.

Оллі написав кілька картин про війну, ще коли не був в Україні. 

А далі разом із Джоанною вони створили фонд, куди люди з Західної Європи перерахували майже 18 тисяч євро та вирушили в Україну

У будиночку на колесах побували спочатку у Львові, тепер мешкають біля хабу для переселенців у Хмельницькому.

«Я був журналістом в Британії протягом 28-ми років в національній газеті «Лондон». Мені ніколи не доводилося бувати в гарячих точках світу. Якщо буде потреба, я хоч зараз готовий туди їхати. Я збираю історії людей в Україні, які опинилися в епіцентрі війни та викладаю в себе на сторінці в соцмережі. Багато людей дуже шоковані тим, що відбувається в центрі Європи, намагаються допомогти й вірять, що Україна переможе», - розповів волонтер з Франції.

Як сказала Джоанна, в Польщі вона залишила свою велику родину та зрозуміла: волонтерство – у її природі.

«Коли ми це зробили, то зрозуміли, що нам подобається допомагати людям, бо це в наших серцях. Я сама з Польщі, але була в багатьох країнах, і для мене важливо, щоб всі країни жили в злагоді», - каже волонтерка з Польщі.

Зі слів Оллі та Джоанни, благодійні гроші витрачають на потреби військових і цивільних, які опинилися на окупованих російськими військами територіях та вже визволених від них. Повертатися додому наміру не мають.

Детальніше про зворушливу історію іноземних волонтерів дізнавайтесь з відео:

Читайте також: 18-річна Руслана та її мама дивом вижили в ДТП на Хмельниччині. Потрібна допомога

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій Попик

    👍👍👍
  • Тамара Клінчук

    Спаси ГОСПОДИ Вам врлонтери
  • Тамара Клінчук

    Дуже зворушливо.Дякувати Богу за таких людей

keyboard_arrow_up