У Кам'янець-Подільському спростовують інформацію про продаж гуманітарки

У Кам'янець-Подільському спростовують інформацію про продаж гуманітарки
  • Кам'янець-Подільський міський штаб цивільної оборони спростував фейкову інформацію про продаж гуманітарної допомоги.

  • Держпродспоживслужба скасувала  обов’язкове маркування нехарчової продукції українською мовою на період воєнного стану.

5 квітня на засіданні міського штабу цивільної оборони у Кам'янці-Подільському розглядалося питання розповсюдження у соцмережах фейкової інформації про продаж гуманітарної допомоги. Автори фейків прагнуть дискредитувати владу, викликати недовіру до волонтерського руху, яким широко охоплена громада впродовж усіх днів від початку широкомасштабної російської військової агресії. 

Періодично з’являються неправдиві публікації про продаж в місті продуктів харчування із гуманітарних вантажів, які надходять з-за кордону. Так, нещодавно з'явилося повідомлення про появу в супермаркеті «Сільпо» німецького хліба. Міський голова дав завдання перевірити цей факт. Як виявила перевірка, товар був придбаний самим супермаркетом, що  засвідчено відповідними документами.

Торгові мережі, які раніше працювали зі складами в гарячих точках, шукають і знаходять нових постачальників в інших країнах світу. Тому не варто сліпо довіряти подібним інформаційним «вкидам». 

Відео дня

Нагадаємо, що Держпродспоживслужба скасувала  обов’язкове маркування нехарчової продукції українською мовою на період воєнного стану.

Маркування державною мовою ввезених з-за кордону товарів часом неможливе через  бойові дії у місцевостях, де розташовані склади з етикетками та засобами для проведення перемаркування товарів.

Йдеться про нехарчові товари, які, зокрема, належать до критично важливого імпорту. До прикладу, це дитячі підгузки, гігієнічні та мийні засоби, мобільні телефони та засоби комунікації, опалювальне, медичне обладнання, тощо.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

  • Ольга Бєлікова

    Самі ви фейки.Добре розберіться.
  • Лилия Возна

    Зайдіть в АТБ, ПОДИАІТЬСЯ НА КОНСЕРВИ З ПОЛЬЩІ
    ГУМАНІТАРКА
    АТБ БІЛЯ ПОРТАЛУ

keyboard_arrow_up