Хмельницький купить військових облігацій на 100 мільйонів гривень

Хмельницький купить військових облігацій на 100 мільйонів гривень
  • Дізнавайтеся, як це допоможе армії та чи не зазнає місто збитків.

 

 

Протягом всієї активної фази російсько-української війни з Хмельницького міського бюджету виділяють гроші на підтримку військових частин та тероборони. Як ми вже повідомляли, ця сума наразі сягнула понад 25 мільйонів гривень. В Хмельницькому  проводяться благодійні акції та аукціони,  спрямовані на підтримку ЗСУ.

Одним з можливих видів фінансової допомоги армії  є військові облігації

Відео дня

Вчора, 17 червня, депутати міськради дозволили їхнє придбання коштом міського бюджету на суму 100 мільйонів гривень. За це  проголосували під час позачерговій сесії Хмельницької міськради. 

Як це працює? 

Хмельницький купує за гроші бюджету військові облігації. Таким чином, місто позичає кошти державі. Держава, своєю чергою, спрямовує  ці гроші виключно на фінансування військових операцій. 

Як саме місто отримає прибуток від позики?

Держава регулярно виплачуватиме відсотки від тіла боргу, і зрештою — поверне всю суму боргу. Таким чином, Хмельницький не лише допоможе армії фінансами, а й отримає додаткові надходження у свій бюджет.

«Це цільові цінні папери, це військові облігації, вони не можуть бути використані ні на що, окрім армії. На 100 мільйонів ми плануємо їх придбати на три місяці й ці 100 мільйонів будуть використані на українське військо. Це буде наш внесок, доволі таки суттєвий. І у такий спосіб оперативне управління фінансами дасть нам можливість заробити 5-6 мільйонів гривень до міського бюджету за три місяці. У випадку, якщо ми будемо мати можливість робити це й далі, то до кінця року ми продовжимо термін,  ну і заробимо до бюджету 10 -12 мільйонів гривень», – так прокоментував купівлю військових облігацій міський голова Олександр Симчишин, повідомляє видання “Проскурів”.

Читайте також:

 

Коментарі (1)
  • Inna Kulesha

    Як би максимально допомогти хлопцям ,які руками відкопують окопи ,зараз ми збираємо кошти ,щоб закупити лопати ,турнікети та генератор ,навіть малейше від комарів

keyboard_arrow_up