На Хмельниччині військових, які втратили кінцівки, безкоштовно підвозитимуть до медзакладів

На Хмельниччині військових, які втратили кінцівки, безкоштовно підвозитимуть до медзакладів
Фото: 143 об'єднаний навчально-тренувальний центр "Поділля"
  • Витрати компенсують латвійські благодійники.

  • На лікування возитимуть по Хмельниччині, до Чернівців та Львова.

  • Для поїздки потрібно записуватись.

На Кам’янеччині стартував пілотний проєкт від латвійського благодійного фонду. Завдяки йому військовослужбовців, які втратили ноги або отримали травми опорно-рухового апарату, безкоштовно підвозитимуть до медичних закладів Хмельниччини, Чернівців та Львова на обстеження або лікування.Про це в ефірі Українського Радіо Хмельницького повідомив представник фонду в Хмельницькій області Микола Кужель.

Як військовий може скористатися цією послугою?

"Людина попередньо телефонує на номер нашого фонду. Записується на який день, на котру годину йому потрібно доїхати. Ми організовуємо транспорт, під'їжджаємо під будинок і забираємо. Також можемо підвезти до найближчої залізничної станції або зустріти з потяга, але наголошую ще раз: попередньо потрібно записатись, оскільки ми не таксі", - розповів Микола.

Відео дня

Для запису потрібно телефонувати за номером 063 629 44. Дзвінки приймають з 9:00 до 18-00 у будні та вихідні дні. 

Щоб скористатись послугою - бажано пред'явити посвідчення учасника бойових дій.  Обслуговують також і тих, хто боронив державу з 2014 року, - зазначає чоловік.

Яку саме територію обслуговує фонд?

"Зараз ми маємо один автомобіль. Обслуговуємо територію Кам’янець-Подільської, Жванецької, Слобідсько-Кульчієвецької, Гуменецької, Орининської тергромад. У нас працює два водії: Тетяна їздить на короткі відстані, і я, якщо потрібно буде їхати бійцю, наприклад, на реабілітацію до Львова. До речі, якщо буде навіть один військовослужбовець, якому буде важко добиратися в потязі до Львова, то ми організуємо йому підвезення до лікарні", - говорить чоловік.

Як облаштована автівка, котра перевозить військових?

За словами Миколи, автомобіль обладнаний місцем для перевезення інвалідного візка, а також лежачого хворого на ношах. Усе облаштування робили за кордоном. Автомобіль має спеціальний майданчик з фіксаторами візка, щоб все було безпечно. Є розкладний пандус, по котрому заїжджає візок. Машина зручна, невисока, ще є декілька сидінь для пасажирів. Всі фінансові витрати щодо пального, технічного обслуговування автівки взяв на себе латвійський благодійний фонд. Зараз також наші європейські колеги розробляють брендування автівки, вона матиме спеціальні наліпки.

У планах у Фонду масштабувати проєкт на всю Хмельниччину.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • 799505

    СЛАВІМО БОГА СПАСИ І ЗБЕРЕЖИ ЗСУ
  • Володимир

    Ти дивись яка наша країна щедра, замість нормальної пенсії і виплат безкоштовно довезуть до лікарні. А там що хоч роби.

    Читач09 reply Володимир

    Читайте уважно. Це не держава зробила. Це люди за свій кошт зробили цей проєкт.
  • Алексей Малюта

    Другого  (іншого) автомобіля не знайшлося, чим цей "катафалк" ??? В ньому можна проїхати 100-км, при t +40 ???  Ви, самі  "спробуйте" в ньому прокататися ?  Є, набагато  більший автотранспорт, окрім цього... а, саме головне, що б не одного він перевозив військового, а хоча би 3-особи. Про таке не думали ? Самі з початку прокатайтеся у цьому "човнику",  а не пропонуйте його нашим Героям...  ДЕБІЛИ !!!

    Читач09 reply Алексей Малюта

    Купіть кращий автомобіль і ми будемо на ньому возити.

    Dmytro Kulibik reply Алексей Малюта

    Перед тим, як обізвати людей недолугими, задумайся, а що ти зробив доброго взагалі??? Мені здається, що люди, які витрачають свій час і кошти на те, щоб комусь допомогти заслуговують інших слів... Та, на жаль, кожен судить відповідно до рівня свого розвитку...
  • Bogdan

    Це мають не благодійники компенсовувати, а держава і по всій Україні та закордон возити - бо це герої, які віддали за державу своє здоровя

keyboard_arrow_up