Хмельничани зібрали 226 тисяч на евакуатор спецпризначенцям

Хмельничани зібрали 226 тисяч на евакуатор спецпризначенцям
  • Спершу для бійців хотіли купити лафету.

  • Під час збору грошей один благодійник пожертвував 110 тисяч гривень.

  • План перевиконали й вирішили придбати евакуатор.

У Хмельницькому провели благодійну дегустацію та аукціон, метою яких була допомогам військовим Сил спеціальних операцій. Волонтери планували зібрати 140 тисяч гривень на лафету, призначену для евакуації пошкоджених автівок з лінії фронту. Організатором збору була громадська організація «Мистецька сотня „Гайдамаки“».

Фактично збір вдалося закрити ще до початку заходу. Гості донатили перед його початком, а один благодійник пожертвував відразу 110 тисяч гривень. Він побажав залишитися невідомим. Загалом вдалося зібрати понад 226 тисяч гривень. Оскільки вийшло значно більше, ніж планувалося, волонтери порадилися з бійцями й вирішили купити евакуатор.

Машину знайшли у Польщі та перегнали в Україну. Вчора, 6 лютого, її символічно передали спецпризначенцям:

Відео дня

— Евакуатор буде працювати на фронті й забирати військові машини, які потрапили під обстріл, тобто [військові] вже не будуть чекати нас, волонтерів, у них є тепер вже власна автівка і це в рази спрощує і пришвидшує їхні завдання, — розповіла волонтерка Марина Українець.

Нагадаємо, що цього тижня, 5 лютого, ГО «Мистецька сотня „Гайдамаки“» передала бійцям 8-го полку вантажний мікроавтобус. Гроші на нього збирали під час конкурсу «Народний бренд» та благодійної акції сім’ї Ісламових і магазину «Український дім Anatana». Загалом вийшло понад 260 тисяч гривень. Також військовим передали генератори від німецьких благодійників.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up