Про Злюку в Короні й собаку Дейва: підбірка дитячих книг про коронавірус

Про Злюку в Короні й собаку Дейва: підбірка дитячих книг про коронавірус
  • З яскравими малюнками та цікавими персонажами.
  • Книги для дітлахів про COVID-19 з’явилися не так давно.
  • Більшість з них можна прочитати в режимі онлайн.
  • Гортайте далі та знайомтесь із ними детальніше.

Зрозуміти й пережити пандемію коронавірусу буває складно не лише дорослим, а й дітям. Бо кому як не дітлахам вдається найважче утриматися від звичного способу життя. Допоки гойдалки й веселі прогулянки залишилися по той бік карантину, малеча продовжує сумувати. Щоб діти із легкістю приймали сьогодення, для них створили спеціальні книги та комікси.

Більшість з них наразі є у відкритому доступі в інтернеті. Їхніми авторами є мешканці різних країн світу. До слова, одну з книг написала українська письменниця. Деякі книги перекладені багатьма мовами світу, в тому числі й українською. Водночас є й ті, що представлені лише англійською. 

У всіх примірниках в ігровій та легкій формі йдеться про захворювання COVID-19, соціальну дистанцію, карантин і самоізоляцію. Всі розповіді супроводжуються яскравими ілюстраціями та кумедними назвами. Ми підібрали 5 найцікавіших книг, які сподобаються і вам, і вашому чаду.

Відео дня

“Собака Дейв стурбований через коронавірус”

Цю книгу створила медсестра інтенсивної терапії в дитячій лікарні у Великій Британії. У книжці розповідається історія сови, яку звати Медсестра Дотті. Вона пояснює Собаці Дейву про коронавірус. А також сова дає поради дітям, як уникнути зараження вірусом та запобігти його поширенню.

Прочитати книгу можна тут. 

“Мій герой – це ти”

 

У межах проєкту Референтна група Міжвідомчого постійного комітету з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в умовах надзвичайної ситуації розробила книжку для дітей, які хворі на коронавірус. Вона написана на основі розповідей людей, які мали досвід боротьби із COVID-19.

Прочитати книгу можна тут.

“Комікс про коронавірус”

5 дитячих книжок та відео про коронавірус - новини освіти ...

Комікс створила Іспанська художниця Мануела Моліна. В ігровій формі авторка розповідає про сам вірус, шляхи його поширення, симптоми, коли він «приходить у гості». Наприклад, ускладнене дихання, гарячка, кашель. 

Прочитати книгу можна тут.

“Коронавірус”

Ця книга для дітей молодшого шкільного віку. У ній йдеться про коронавірус та заходи, що вживаються для боротьби з ним. Її написали співробітники британського видавництва Nosy Crow, експертами стали: професор Грем Часу з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, старші викладачі та дитячий психолог. Видання відповідає на популярні запитання серед дітей.

Прочитати книгу можна тут.  

 "Робі та Злюка в Короні"

Українська письменниця створила книгу про коронавірус для дітей

Це перша в Україні книжка про коронавірус для дітей, яку створила дитяча письменниця Галина Буділова та художниця Ольга Реньова.

В її основі – терапевтична казка, в якій іграшковий робот-лікар Робі доступно розповідає дітям Платону та Мії про коронавірус та правила безпеки під час пандемії. До того ж, це книжка-розмальовка. Таким чином дитина зможе виплеснути емоції, почуття страху та стурбованості через творчий процес роботи з кольором. 

Книгу презентували нещодавно, тож поки її немає у відкритому доступі. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up