Шалений день без сну та їжі: хмельничани пішки подолали 100 кілометрів

Шалений день без сну та їжі: хмельничани пішки подолали 100 кілометрів
Всі фото до матеріалу надав Павло Козюк
  • На межі виснаження, холодні та голодні хмельничани обійшли місто.
  • В дорозі були 25 годин. Мандрували навколишніми селами, бездоріжжям та полями по болоті. 
  • До пункту призначення дійшли лише двоє.
  • Читайте про те, чому вони на таке наважилися, як долали сотню кілометрів і які враження отримали.

Ідея пройти 100 кілометрів без їжі і сну не нова. Її вдало втілив у життя столичний тревел-блогер Андрій Пивоваров. Чоловік подолав таку відстань пішки за 33 години. Про свій, сповнений болю і пригод шлях, він розповів в Instagram. Допис побачили хмельницькі “Морські котики”. 

Спочатку дивувалися, потім захоплювалися, а згодом зі словами “Хіба то рекорд?”, хмельницькі мандрівники ринули підкорювати нові вершини. На мандрівку зважилося 8 відчайдухів. Всі вони учасники закритого туристичного клубу активних підприємців Хмельницького «Морські котики». Чоловіки час від часу роблять туристичні вилазки Хмельниччиною, Україною та екстремально подорожують за кордоном. 

  • Відео дня
    /li>

Перші втрати понесли на старті

Всі учасники 100-кілометрового походу - з досвідом та фізичною підготовкою. Хтось стабільно відвідує зал, хтось ганяє у футбол, хтось просто годинами висить на брусах та бігає мальовничими околицями міста. Всі фізично здорові чоловіки. Здавалося б, буде легко. Але одна справа планувати та продумувати все теоретично. Інша - виконати. 

Вже на старті команда понесла перші втрати. На відправну точку не з’явився один із учасників. Рушили заздалегідь розробленим маршрутом. Над ним трішки попотів “старожил” клубу Павло Козюк. 

Мандрівники рушили з кола на “Темпі” о 5:00 ранку. Спочатку йшли весело: з піснями та селфі. Двічі переходили Південний Буг. Зазирали в навколишні села та йшли залізничними коліями. Ранкова погода була трішки прохолодною, але за словами Павла, того не відчувалося.

У чоловіка - давня травма ноги. А в поході вона нагадала про себе.

На цьому ж відрізку шляху (27 кілометр) команда втратила ще одного відчайдуха. Ним став Максим Возненко. До речі, саме Максим був ініціатором 100-кілометрового походу. Тому не долучитися не міг. Хоча й каже, що від початку розумів, до фінішу не дійде. 

"Починало боліти все"

Ще 10 кілометрів мандрівники подолали в п’ятьох. Робили не тривалі зупинки. Пили воду та прямували далі. Згадують, що по дорозі, у кожного з них періодично починало боліти все. А в голові гомонів внутрішній голос, який просив зупинитися. Але чоловіки пересилювали втому та йшли далі. 

Денис Рейтель покинув дистанцію через неправильне взуття. Каже, що цей момент не продумав, а от в дорозі він виявився визначальним. Тому, кожному, хто зібрався повторити челендж, радить діставати старі розношені кросівки із твердою підошвою. 

На фото зліва на право: Олексій Фищук, Денис Рейтель, Вадим Пилипчук, Ігор Васильков, Максим Возненко, Віктор Гайдамака.
  • Фізичних можливостей вистачало. Я б ішов ще, аби не ноги. Болі в м’язах не відчував. А от кожен крок був, як катування. Вдома довелося проколювати 8 мозолів, ноги пекли. Все через неправильне взуття. А так дуже класно сходили, класні емоції. Підйом о 4:30 - нікуди не хочеться йти, а за півгодини в дорозі - було непереборне бажання пройти всі 100 кілометрів, - зазначив Денис. 

Дощ "відсіяв" ще двох

І так, в команді відчайдухів, залишилося четверо. У такі компанії йшли далі спокійним розміреним темпом ще 35 кілометрів. Хоч було вже далеко за обідню пору - голод не відчувався. Кажуть, що відсутність їжі лише допомогла у дорозі, а от вода йшла, як не в себе. На одного витрачали 4,5-літрів. Чоловіки, як могли, відволікали одне одного від втоми. Розповідали цікаві історії із життя, описували власні пригоди. Мабуть, тому і не помітили, як проґавили поворот. Довелося накрутити ще 2 зайві кілометри. 

А пізно ввечері, коли залишилося пройти ще якихось три десятки кілометрів, почався рясний дощ. На таке мандрівники не сподівалися. Дощовики мало чим допомагали. Було дуже холодно. Тому двоє виснажених і мокрих “котиків” вирішили попросити “допомогу друга”.

Врятував той, що з мозолями. Денис Рейтель приїхав на автівці і забрав до Хмельницького своїх товаришів. Отож на 73-у кілометрі дистанцію залишили - Олексій Фищук та Вадим Пилипчук. 

Олексій Фищук зазначає, що для нього найважче було зробити вибір: іти далі чи зійти з дистанції. Позаду були десятки кілометрів бездоріжжям та болоті, а попереду велике бажання дістатися до фіналу. Однак, здоровий глузд переміг.

До фінішу рушили "справжні монстри"

Саме ці 9 годин були найскладнішими, кажуть “останні герої”: Віктор Гайдамака та Павло Козюк. Попереду ще залишилося близько 30 кілометрів. Навколо глуха ніч, дощ, пронизливий вітер і низька температура. Тіло знобило і притрушувало, але чоловіки йшли далі. 

На фото Павло Козюк
  • Нас залишилось двоє. Двоє божевільних. Я і Вітя. Почалася ніч. Одяг і взуття промокло, але по справжньому, через постійний рух, холодно не було, - згадує Павло Козюк. 

На фінальному відрізку мандрівників спіткало повне бездоріжжя. Нормальний асфальт, за словами Павла, був лише останні 10 кілометрів. Щоб трохи скоротити шлях, чоловіки пішли польовими дорогами.

Два павербанки розрядилися повністю. Червоні позначки миготіли і на обох телефонах “котиків”. На 30% заряду довелося пройти ще 20 кілометрів. 

Найважчим відрізком шляху стали останні 8 кілометрів по Старокостянтинівській трасі. Повороти і горби були безкінечно довгими. Від, майже порожніх рюкзаків, ломило плечі і спину.

"Ноги відмовлялися йти"

Темп походу суттєво знизився. Чоловіки зазначають, що ноги вже зовсім відмовлялися йти, а тіло погойдувало. На початку шляху ще було цікаво, що довкола. Мандрівники навіть робили селфі на фоні гарних краєвидів, а під кінець дистанції, кажуть, оточення вже не мало значення. Була лише дорога під ногами.

На фото Віктор Гайдамака і Павло Козюк

Невимовно важко мандрівникам дався останній перепочинок. За кілька кілометрів від Хмельницького вони присіли на зупинці громадського транспорту. Віктор, каже, мало не заснув просто на лавці. 

Майже біля фінішу про себе нагадало й відчуття голоду, яке мовчало всю дорогу. Віктор каже, шалено захотілося щось кинути до рота. Натомість попив води і пішов добивати останні кроки в бік власної оселі. Вдома був рівно о 6:00 ранку. За дверима помешкання мандрівник зітхнув з полегшенням. Позаду були 102 кілометри (2 зайві находили випадково, коли зійшли з дороги) та 25 виснажливих годин, а попереду м’яка постіль та зручне ліжко, яке так і манило у свої обійми. 

“Ти зміг, у тебе вийшло”

На сон мандрівник витратив трішки більше 8 годин. Каже, що прокидався зовсім важко. З ліжка вставати не хотілося жодним чином. Втома була шаленою навіть після сну. В неділю, весь день Віктор переміщався по квартирі кульгаючи на ліву ногу. Натер два мозолі. А виспатися “морському котику” вдалося лише в понеділок. Про свій похід згадує, як про найшаленіший вчинок у житті. Та додає, що наразі повторно на таке навряд чи б зважився. 

На фото Павло та Віктор фінішували 100 кілометрів
  • Ми трималися на підтримці одне одного. Дух дуже падав, коли хлопці сходили з дистанції. Я не можу сказати, що скоїв який подвиг. 100 кілометрів - це не така вже й велика відстань. Я просто знав від початку, що дійду до кінця, чого б мені це не вартувало. От якби відразу після походу мені запропонували пройти ще 100 кілометрів - відправив би куди подалі. Навряд чи піду на таке ще раз. Але зараз ні про що не жалкую, було дуже круто, - наголосив Віктор Гайдамака.

Такої ж думки і Павло Козюк. Після походу чоловік на ентузіазмі дійшов додому. Каже, що дістав з холодильника салат, з’їв пару ложок і заснув жуючи. Після такого “марафону” чоловік лише зайвий раз переконався у своїх фізичних можливостях та вже будує нові плани. 

 Коли вся складність походу позаду хмельницькі “Морські котики” дякують один одному за спільну перемогу, вже розмірковують над новими сходженнями. Ймовірно, після карантину, вони будуть у горах та в ширшому складі. Поки ж ставлять ще одну відмітку “виконано” у списку своїх авантюр та радіють внутрішньому голосу, який шепче: “Ти зміг, у тебе вийшло”.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (73)
  • Daniel Wood

    Ну, почти ненавязчиво))
  • Daniel Wood

    На такие мероприятия круто приглашать спонсоров)) Типа: хмельничани пішки подолали 100 кілометрів в кросівках https://peaksport.com.ua/ru/catalog/krossovki_muzhskie

  • Zhenya Aleynik

    Этот поход стоил того! Хотя бы чтобы почитать эти комментарии😂😂😂

    Zhenya Aleynik reply Zhenya Aleynik

    Dennis Reytel это оч мощно!

    Dennis Reytel reply Zhenya Aleynik

    Zhenya Aleynik бездари😩
  • Рита Титаренко

    Ребята! Молодцы! Пока, молодые, путешествуйте, узнавайте свой край! Уже, только за то, что ведёте здоровый образ жизни, респект вам всем! В зрелом возрасте будет, что вспомнить! И, хороший пример другим подаете! Так держать! Бегите от депрессии и всего плохого на природу! Она помогает духовно! Поддерживаю вас и ваше начинание!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up