20 років в берцах: як підполковниця з Хмельницького керує БТРом і вишиває бісером

20 років в берцах: як підполковниця з Хмельницького керує БТРом і вишиває бісером
  • Вона прекрасна мама та суворий командир.
  • Вдома лагідна, а на службі її слухають навіть вдвічі старші чоловіки.
  • На Схід пішла за власним бажанням та покликом серця.
  • Як живе та про що мріє відважна підполковниця із Хмельницького, читайте в ексклюзивному інтерв'ю для vsim.ua.

Влучити в рухому ціль з 300 метрів, викопати окоп чи сісти за кермо БТРа - запросто. Каже підполковниця із Хмельницького Оксана Жилдак. В лавах прикордонників жінка понад 20 років. За цей час, де лишень не ступала її нога. Служила і під пекучим одеським сонцем, і на кордоні з Молдовою, і навіть у Краматорську. В останній поїхала добровільно. Бо хто, як не вона. Саме з таким девізом Оксана крокує по життю. Попри складнощі на її обличчі завжди сяє усмішка.

Як це вдається, Оксана Жилдак розповіла журналістам vsim.ua.

В усьому наслідувала тата

Змалечку Оксана росла дуже енергійною та  впертою. Каже, якщо щось задумала, то на своєму стояла до кінця. Дружила переважно з хлопцями. Точніше, як пояснює журналістам, верховодила над ними. Керувати звикла “з пелюшок”. Каже було з кого брати приклад. Взірцем для дівчини був тато-прикордонник. 

Відео дня

За ним Оксані з мамою довелося і по країні поїздити, і в гуртожитках пожити. Дівчинка часто змінювала школи, але ніколи не скаржилася. Каже, тато змалечку виховував характер. Брав з собою на службу. Там потроху Оксана і почала закохуватися у прикордонну службу. А коли постав вибір професії, то довго не думала. 

Керувала вдвічі старшими чоловіками

Після академії Оксана поїхала на море. Однак не відпочивати, а керувати. Першим місцем служби молодої лейтенантки став Іллічівський морський торговельний порт. В розпорядження отримала 7 підлеглих. Всі статні та досвідчені й усі чоловіки. Наймолодшому, на той час, було за 40 років. Оксані - 2 рік. 

За кілька років Оксана вийшла заміж та народила сина. Після декретної відпустки жінку перевели в Могилів-Подільський прикордонний загін. Каже, що перші місяці навіть коробки з речами так і стояли по квартирі. Все не доходили руки, щоб їх розібрати. Було важко: на руках мала дитина, нова посада, ще більше підлеглих, але жінка не розкисала.

Фото з архіву Оксани Жилдак

На Схід за покликом серця

Згодом у житті Оксани трапилася особиста драма. Їхні доріжки з чоловіком розійшлися і  далі виховувати сина жінці довелося самостійно. Часу впадати в депресію не було. По роботі запропонували підвищення. І випав шанс перевестися у рідне місто. У Хмельницькому Оксана отримала посаду у відділі по роботі з персоналом НАДПСУ. 

На Сході Оксана прослужила рік. Жила у Краматорську. Там винаймала квартиру. Каже, що господарка житла дуже приязно до неї ставилася. На той час Краматорськ почав потроху відновлюватися після окупації. За рік побудували кілька садочків, відновили площ та навели лад у кількох парках. 

Служба неподалік від зони бойових дій давалася нелегко. Серед прикордонників втрат не було, а от на проводах в останню путь військових ЗСУ довелося побувати не раз. Оксана працювала переважно із персоналом. Тому доводилося бути психологом.

Фото з архіву Оксани Жилдак

Після Сходу Оксана повернулася до звичного ритму життя. Виховує сина Владислава. Йому зараз 14 років і хлопець також думає продовжити справу мами й дідуся та вступити до лав прикордонників. У вільний від роботи час, Оксана вишиває чудові картини бісером та обожнює читати детективи. Понад усе жінка мріє, щоб скоріше закінчилася війна і Хмельниччина та й уся Україна більше не втрачала своїх синів та доньок. У разі необхідності Оксана каже, що готова взяти до рук зброю та боронити свою Батьківщину. 

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vlad

    Стаття не нова, це було у минулому році
  • Микола Голдованський

    Замовлена публікація!!!  Все набагато простіше,  бажано менше брехні! Всі в
    церкву  АА
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up