Маска для обличчя: легко, швидко, ефективно (Новини компаній).

Маска для обличчя: легко, швидко, ефективно (Новини компаній).

Маску для обличчя можна сміливо назвати одним з найстаріших косметичних продуктів.

Стародавні єгиптяни, греки, римляни використовували її для відновлення покривів після перебування на сонці, для очищення, освітлення, зняття запалень. До складу сумішей входили осляче молоко, тваринні жири, натуральні олії, мед, глина.

Краса вимагає жертв

У Середньовічній Європі в моді була аристократична блідість. Для цього жінки вдавалися до небезпечних засобів. Використовували кров тварин для освітлення веснянок і пігментних плям, змішували свинець, ртуть, мед, оливкову олію, щоб не тільки надати покривам блідість, але і приховати сліди від перенесеної віспи. 

Поступово шкідливі інгредієнти були витіснені корисними, безпечними складовими, але періодично з'являлися чергові абсурдні ідеї. Так у 1875 році модистка зі штату Огайо Хелен Роулі отримала патент на туалетну маску з каучуку. Виріб слід одягати на ніч кілька разів на тиждень. Він був м'яким і еластичним, мав ергономічну форму, а також щільно прилягав до обличчя, завдяки спеціальним фіксувальним ременям. 

На думку Хелен цей варіант сприяв освітленню покривів, очищав пори шляхом посиленого потовиділення, відновлював структуру шкіри. Але виріб досить швидко було знято з виробництва, оскільки крім нападів ядухи й клаустрофобії інших помітних результатів він не давав. Але на цьому сумнівні експерименти не закінчилися. У 30-40-х в салонах робили маску з фольги з підключенням до пристрою, що виробляє низький рівень мікрохвильової енергії. Ця сумнівна процедура вважалася дуже корисною для нервової системи, а також їй приписувався широкий спектр косметичних можливостей – від моментального ліфтингу до відновлення структури шкіри.

Пропоновані форми й особливості їхнього нанесення

У другій половині 20 століття підхід до масок для обличчя змінився. Вони повинні були давати не тільки швидкий, помітний результат навіть після одноразового застосування, а й закріплювати дію інших засобів, які використовуються для догляду за шкірою.

У 80-ті у формули включаються колаген, амінокислоти, гіалуронова кислота, ретинол, а антивікові продукти вперше виділені в окрему групу. Перейшовши за посиланням https://makeup.com.ua/categorys/24088/ на сайт мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP ви можете купити маски для обличчя різних форм – класичні гелеві та кремові, тканинні й плівкові, на основі альгінатної кислоти, гідрогелеві з доставкою в м.Хмельницький. При виборі враховуємо особливості призначення, способи видалення, а також тривалість виконання процедури. 

Пропонуємо кілька цікавих фактів про цей продукт:

  • Висока ефективність. Традиційно такий засіб ми використовуємо, коли необхідно терміново покращити стан покривів, але регулярне застосування дозволяє пролонгувати результат. Продукт відрізняється високою концентрацією активних інгредієнтів, тому більшість варіантів призначені не для щоденного догляду, а для нанесення 1-2 рази на тиждень.
  • Частота застосування. Часто виробник встановлює певний інтервал застосування. Починайте з мінімального й при необхідності збільшуйте до максимально допустимого. Засіб показує високу ефективність при спільному використанні з кремом і сироваткою, які мають таке ж призначення.
  • Нанесення – особливий ритуал. Після нанесення слід зайняти горизонтальне положення й розслабитися. Якщо напруга заважає вашому розслабленню спробуйте додаткові можливості. Наприклад, ароматерапія, приємна музика, легкий масаж рук. Деякі жінки, після нанесення згадують, що посуд не помитий, а обід не приготовлений, а інші за 15-20 хвилин примудряються поговорити з кількома подругами, активно використовуючи під час розмови не тільки жестикуляцію, але і міміку. Після всіх цих активностей не варто розраховувати на високу результативність процедури.
  • Нічні варіанти. Мають кремову або гелеву текстуру. Назву не слід розуміти буквально – наносимо й лягаємо спати. У цьому випадку засіб більшою мірою залишиться на подушці, а не на шкірі. Продукт необхідно рівномірно розподілити й почекати 10-15 хвилин до повного вбирання, а залишки видалити ватяним диском.

Перед нанесенням будь-якої маски необхідна додаткова підготовка – очищаємо шкіру, фіксуємо волосся пов'язкою або надягаємо одноразову шапочку.

keyboard_arrow_up