Народила на передньому сидінні авто: історія хмельничанки Марії

Народила на передньому сидінні авто: історія хмельничанки Марії
  • Хмельничанка Марія народила свою третю дитину в авто, на передньому сидінні.

  • Детальніше про цю історію дізналася журналістка vsim.ua.

Їй 32. Вона у шлюбі вже 5 років. І за цей час стала багатодітною мамою. 

Хмельничанка Марія 18 листопада народила третю дитину - донечку, яку назвали Олександра. Маму з дівчинкою вже виписали з медзакладу. Тож у новому складі сім’я насолоджується одне одним вдома.

Це була б звичайна щаслива історія поповнення сім’ї. Проте особливою її зробили саме пологи Марії. Жінка народила доньку в авто на передньому сидінні. Як та за яких умов все це сталося - дізнавалася журналістка vsim.ua.

Відео дня

Планувалися партнерські пологи в обласному перинатальному центрі

“Ця вагітність була найлегша з усіх трьох”, - розповідає хмельничанка. Марія є HR-фахівцем. Каже, що вона активно займалася роботою до останніх тижнів вагітності.  Мала кілька власних нових проєктів і часто їздила у відрядження за кордон. 

Особливої підготовки до пологів не було. Оскільки народжувати - справа, з якою Марія стикалася вже не вперше. Як і два попередніх рази, вони з чоловіком планували партнерські пологи. Марія додає: “чоловік під час пологів - це найкраще будь-якої доули”.

- До пологів я особливо не готувалась, бо це були мої треті пологи. Перш за все для мене було важливо, аби я і дитина були здорові. А також - вдало налагодити побут після народження доньки. 

- Звісно, що я знайома із протоколом нормальних пологів. Я завжди його читаю і мені цікаво, як щорічно він змінюється. Адже медицина - наука, яка не стоїть на місці. От, наприклад, перед першою вагітністю я відвідувала курси, читала багато літератури про грудне вигодовування, і про планування вагітності. Читала книжки Олени Березовської, Мішель Одена та інші. Я постійно в цій темі, бо в мене троє діток і вони всі маленькі, - каже Марія. 

Двох старших дітей Марія народжувала в Хмельницькому обласному перинатальному центрі. Там же й планувала народити третю донечку. Про пологи домовилася із конкретним лікарем заздалегідь. Передбачуваною датою для цього було 24 листопада. Однак донька Марія вирішила з’явитися на світ раніше. “Я всіх своїх діток до ПДР не доношувала”, - говорить хмельничанка. 

“Попросила чоловіка зачинити двері в авто й подати мені ковдрочку” 

Це було 18 листопада. На 6 днів раніше, ніж ПДР. Марія пригадує, як міцно спала тієї ночі. Так, що навіть бачила сон. О 3:11 вона розплющила очі. Розбудив звук навколоплідного міхура, який луснув. Вже за кілька хвилин подружжя виїжджали в перинатальний центр. 

- Ще ввечері у мене кілька разів болів живіт. Але періодичності не було і частота не збільшувалася. Я зателефонувала лікарю. Ми домовилися, якщо я відчую, що це пологи - то відразу поїду в медзаклад. Коли вночі я прокинулася від звуку навколоплідного міхура, який луснув, ми з чоловіком відразу поїхали в перинатальний центр. У нас всі речі були зібрані, тому ми максимально швидко вийшли з дому. Вже перед виходом з ліфта мені було дуже боляче, - пригадує Марія.

Так, хмельничани серед ночі щодуху мчали до перинатального центру. Чоловік під’їхав під самісінькі сходи медзакладу. Вийшов з машини й пішов дзвонити у двері, аби прийняли кохану. Тим часом Марія в автівці була зайнята іншим. І вже за кілька хвилин подружжя почуло плач їхньої доньки.

- Коли ми їхали, я ще поклала на переднє сидіння авто одноразову пелюшку. Ми під’їхали до перинатального центру й він пішов стукати у двері й дзвонити, аби до нас хтось вийшов. Поки там йшли й відчиняли, я відчула, що зараз народжу. Попросила чоловіка зачинити двері в авто й подати мені ковдрочку. Невдовзі ми почули плач дитини. На годиннику було 3:45. Це було 39,2 тижня вагітності. Донька народилася вагою 2 800 кілограма та із ростом - 49 сантиметрів, - розповідає Марія.

Коли до хмельничанки вийшли лікарі, то перерізали пуповину. Тоді забрали Марію та дитину всередину. Жінці наголосили: наступного разу слід буде заздалегідь лягати в лікарню, аби такого більше не сталося. Або ж, порадили вони, краще викликати в таких випадках “швидку”. Адже лише лікарі можуть надати кваліфіковану допомогу.

З усім тим ця історія закінчилася добре. Марія із новонародженою донькою Олександрою - здорові. А це - найголовніше.

- Мене дуже вразило, як за три роки змінився наш обласний перинатальний центр. Він став не гіршим, ніж будь-яка приватна клініка. Дуже змінився персонал. Прийшли молоді лікарі, які дуже чуйно, відповідально і тепло ставлять до породіль та загалом до своєї роботи. В результаті - ми з донькою почуваємося добре. Нас вже виписали й ми вдома, - наостанок додає Марія.

Читайте також: Лікар до 30. Інтерв’ю з гінекологом, яка переїхала в Хмельницький з Харкова

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Виолетта Гнатюк

    Це така важлива новина для Хмельницького?
  • Читач95

    Особливо на Хотовицького,так вміють відчиняти,поки достукаєшся,поки добудишся,ше й треба погнобити жінку "чого чухалась".
    Дівчинці і матусі міцного здоров'я,щастя усій сім'ї...

    ЧитачЧитачів reply Читач95

    По статті зрозуміло, що тут вже лікар був проплачений.

keyboard_arrow_up