Основні ознаки старіння шкіри, і як їх позбутися (Новини компаній)

З віком у людському організмі відбуваються зміни, які впливають на шкіру. Найбільш проблемними зонами є обличчя та зона декольте.

Старіння шкіри відбувається у зв'язку з природними змінами: 

  • потовщення рогового шару та, як наслідок, зниження процесів оновлення в епідермісі та дермі;
  • колаген виробляється у менших кількостях;
  • зміна стану колагенових та еластинових волокон;
  • зміни, що відбуваються під впливом ультрафіолетових випромінювань (сонце, солярій). 

Сьогодні ми поговоримо про перші головні ознаки старіння, і те, як можна з ними боротися.

Пігментні плями

Видалення пігментних плям необхідне багатьом жінкам за 30. Пов'язано це в першу чергу з тим, що засмага нині в моді, а тому люди проводять багато часу, засмагаючи на сонці або в солярії. Через це відбувається фотостаріння шкіри. Хоча пігментні плями можуть мати й інші причини: генетичну схильність, хвороби, тривалий прийом медикаментів та інші. 

Існує багато способів боротьби з пігментацією шкіри. Найбільш щадні методи - це використання різних кремів та масок. Якщо косметичні засоби не допомагають, можна зробити видалення пігментації лазером. Це ефективна та безпечна процедура, детальніше про яку можна ознайомитися на сайті клініки ANACOSMA https://anacosmo.ua/uk/meditsinskaya-kosmetologiya/udalenie-pigmentnyh-pyaten/

Тьмяність шкіри  

Як правило, шкіра стає тьмяною під впливом безлічі факторів: відсутність повноцінного сну, неправильне харчування, перевтома, природні зміни в організмі. Нерідко повернути шкірним покривам здоровий відтінок вдається лише за рахунок нормалізації режиму відпочинку. Потрібно банально більше спати та відпочивати, менше напружуватися та переживати, намагатися правильно харчуватися. Додатково до цього можна використовувати різні живильні креми, що містять корисні мікроелементи та вітаміни. 

Надмірна сухість

Сухість шкіри – це поширена проблема у людей у ​​будь-якому віці, але найбільш вираженою ця проблема стає після 30-35 років. Позбутися надмірної сухості в більшості випадків допомагають хороші зволожуючі креми, що містять переважно натуральні компоненти рослинного походження. 

Зморшки на шиї та обличчі 

Поява зморшок пов'язана з ослабленням шкірного каркасу, а також виробленням недостатньої кількості колагену. Зморшки є, мабуть, найбільш вираженою ознакою старіння, тому багато людей намагаються з ними боротися щосили. Для цього було вигадано безліч косметичних засобів: креми, маски, бальзами та інші. Але найвиразніший результат дають різні процедури. До таких можна віднести біоревіталізацію, мезотерапію, підтяжку шкіри нитками. 

keyboard_arrow_up